Tisdag, fullt upp..

Eller kanske inte riktigt fullt upp. Kl är ju inte ens tre och jag är lite rastlös:)

Dagen började 5 minuter innan kl ringde. Rätt skönt att de är så nu måste jag säga. Gick upp och grejade lite. Linnéa låg och pratade i sin säng så gick in och hämtade henne när hon började ropa på mig. Sen väckte hon Bella.. Och idag följde vi Bella till skolan med, fick lite tid över. Och sen gick vi till Dagis. Varje tisdag har de planering så de kändes lite jobbigt att lämna henne då hon grät massor mer än vanligt. Men de funkar ju de med, hon hade haft de kul sen i varjefall:). Själv duscha jag och gjorde mig i ordning medans hon var där.

Sen hämta jag hem gullsnuttan och vi tog bussen till stan.. Idag var de nämligen dags för mitt första möte med min handläggare på...
kom lite tidigt så vi gick till hemköp först. Köpte banan blandannat, men hon somnade då som tur var.. Sen satt jag där och vänta tills de var min tur.. Lite komiskt var ju att de ropade upp mig, tyckte jag men de var en annan tjej som reste på sig så tänkte att jag hörde fel.. Och då ringde telefonen.. :)

Linköpings kommun. Eller ja de var ju inte kommunen som ringde utan någon som jobbar där:) och jag ska på arbetsintervju nästa tisdag WIHUU.. *Håller tummarna nu*. Så ska fixa lite papper till dess. Utdrag från polis och lite sånt..

. Sen kom hon ut och ropade på mig igen:) de blev fel person som gick in. Aja vi pratade massor och eftersom jag inte hade gjort de jag skulle göra tills idag skulle hon göra de åt mig. Snällt:). Och så fick jag lite papper som jag skulle lämna på soc, så fixade de och åkte hem..

Bella är ute och leker nu som vanligt. Men ska ropa in henne om en stund så hon kan göra läxan innan kvällsmaten.. Hon försökte köra med att man minsann får göra den när man vill Haha. Men då sa jag att de är lika bra att fixa med de idag så den är gjord och inte inväntar till sista stund.. För de är ju jag expert på själv.. Hon behöver inte vara likadan:)

.....

Jag försöker i varjefall...

Suck för reklam:)

Har aldrig någonsin varit så trött på reklam som jag är just nu Haha.. Först satt jag och väntade jätte länge på reklamen för ett toabesök, då kom den aldrig kändes de som. Men nu hela hela tiden och så nyheterna på de...

I torsdags var Bella hemma från skolan pga huvudvärk. Och på kvällen fick Linnéa feber så båda var hemma under fredagen. Dock hade febern gått över för lilldamen då och de var snor och hosta som hade tagit över.. Men vi trotsade de och tog oss ut i friska luften ändå. Träffade Sandra och Thea på stan, trevligt:)

Sen åkte vi hem och packade Bellas väska och gick till mormor, Mats skulle ju skjutsa Bella till hennes far så nu är hon mycket saknad här hemma..

Sen satt vi hemma en stund, till Micke hörde av sig och vi mötte upp honom och åt mycke god tacopajEfter de färgades hår och så blev de film. Date Night. Riktigt bra tyckte jag den var..

Idag har vi inte gjort så jätte mycke. Såg Grown Ups när Linnéa sov middag. Upptäckte även idag att jag inte kan hacka lök Haha:)När jag höll på med maten gick Linnéa och satte sig på stolen i vardagsrummet och vänta.. Undrade först vad hon styrde med när hon inte svansade runt mina ben. Jag blev lite full i skratt när jag såg henne:) medan maten stod i ugnen dansade vi i varjefall. Nu ligger damen och sover och jag kollar på bröllopsfotografen. Eller väntar på att den ska börja igen rättare sagt..

Vilken den gör nu så...

Nedstämdhet, oro, depression och ångest

Perioder av nedstämdhet och oro är naturliga delar av livet. Det är helt normalt att reagera vid förluster, misslyckanden och andra motgångar, såväl i arbetslivet som privat. Känsloreaktionerna är i hög grad kroppsliga. Tänk på hur skratt, gråt och ilska visar sig. Det är därför naturligt att även oro, ångest och nedstämdhet yttrar sig i kroppen.Vanliga reaktioner är huvudvärk, smärta i nacke, skuldror och rygg, mag-tarmbesvär och stickningar i bröstet. Vi reagerar också ofta på långvariga och svåra kroppsliga sjukdomar med nedstämdhet och oro.

Vad är nedstämdhet och oro?
Skillnader i halterna av vissa ämnen i nervsystemet gör oss olika känsliga. En del är dock mer känsliga och sårbara än andra, och reagerar oftare på livets påfrestningar med nedstämdhet och oro.Nedstämdhet som övergår i depression Om nedstämdheten varar i flera veckor finns risk att den fördjupas och övergår i depression. Ibland kommer depressionen utan yttre orsaker. Man blir passiv, förlorar intresset för sina vanliga aktiviteter och drar sig tillbaka från vänner och umgänge. Sömnsvårigheter och ständig trötthet är vanligt, likaså att uppleva sig som värdelös och att framtiden ser hopplös ut. Ibland går det så långt att den deprimerade känner leda vid livet och börjar tänka på självmord som en utväg. Särskilt hos män kan den här processen yttra sig som rastlöshet, irritabilitet och argsinthet.

Oro som övergår i ångest Rädsla och ångest är i högsta grad ärftligt betingad och har haft en viktig funktion i människans utveckling. Ångest är ett tillstånd med plågsam och diffus rädsla, oro och spänning. Ångest är en naturlig reaktion vid fara eller konflikt och fungerar då som en varningssignal. Men hos en del kommer ångesten utan att det finns någon verklig fara eller konflikt. I tankarna kopplas då ångesten eller oron ihop med vardagliga händelser och bekymmer.
Vid stress ökar utsöndringen av stresshormoner som kortison eller adrenalin, vilka förklarar de flesta av de symtom, som vi upplever vid oro och ångest (hjärtklappning, sömnsvårigheter, yrsel, med mera).Ångest kan ta sig olika uttryck.
Den vanligaste formen är en ständig eller återkommande, malande spänning och oro som oftast gäller det som ska ske eller göras inom den närmaste tiden. En annan form är plötsliga, plågsamma panikattacker som kommer utan någon tydlig orsak. En tredje form av ångest är fobier, det vill säga ångest i vissa situationer, exempelvis i affärer, köer och hissar.

Taget fram lj.se

Tidigt i säng..


Från idag när vi gick till dagis.
Vi hittade ett högt berg som Linnéa klättra upp för själv:)Idag blir de tidigt i säng. Rättare sagt Linnéa ska lägga sig om en pytte liten stund, hon sitter just nu och ritar lite.

Ska ropa in Bella när Linnéa lagt sig tänkte jag så hon får göra ordning sig för sängen med. I morgon ska vi upp grymt tidigt. Och antar att de kommer att vara fullt med folk på bussen i morgonbitti med.. I morgon ska vi nämligen till tandläkaren igen. Denna gång får Linnéa följa med då jag var så klantig och inte tänkte mig för angående tiden. Tänkte mest på att inte Bella skulle missa så mycke i skolan. Inte lätt att vara efterklok.. Vilket jag är typ jämt..

Sen blir de lämna Linnéa på dagis och Bella i skolan och förbereda inför tvättstugan. För den har vi i morgon med. På tiden..

På onsdag ska jag till doktorn igen. Längtar inte. Eller jo lite faktiskt. Är lite nervös. Rent av orolig. Men de ska nog gå bra..

Stora gratulationer...

GRATTIS MAMMA/MORMORpå 45 årsdagen

Party

Igår var de dags.. Inflyttningsfesten och lite födelsedags firande för Frida. Hon och en kompis till henne har hyr ett hus ihop på landet. Så vi var där:) Blev bjuden redan i början av juli så känns som man väntat en evighet..

Tjejgänget från gymnasietiden skulle ju vara där. Gud vad kul de var att träffa alla. De är ju inte allts för ofta de inträffar. Jätte skoj:)
Först skjutsa Mats in mig till rese. Gick och fixade med busskortet och då kom Malin och hennes respektive:) vi var lite tidiga, skönt att jag inte var tidig ensam. Sen kom Emelie med tåget.. Och samtidigt då kom även Sofie och hennes karl. Sen vänta vi på bussen. Och när vi hade åkt en stund klev även Sofies sambos kompis på. Och 50 minuter efter vi klev på var de dags att stiga av där Frida och hennes bror väntade på oss:) Tjejerna Åkte i ena bilen och grabbarna i andra.:)

Väl där bosatte vi tjejer oss på balkongen ett par timmar..:)
Vid ett toabesök heja jag på de inne i köket.. Haha höll på att dö av skratt. Magmusklerna värkte:). Rickard(Sofies Mattes kompis) utbrister högt för alla Är de någon som vill ha whisky? glatt håller han fram en sån där jätte liten flaska med bara några ml i:). Tänk om alla hade sagt ja. De var roligare om man var där. Alla skratta:).

Sen kollade vi även in stallet. Där även gruppbilden på oss togs.. Och sen tillbaka, fast då stanna vi i hallen och dansade och hade grymt kul.

Halv ett fick vi skjuts till bussen, eller innan för bussen gick halv ett:). Och på bussen ropar Malin till sin sambo utan att alls tänka efter vad hon egentligen säger Men har vi mer cannabis hemma då? De var också kul, men man borde varit med för att hänga med:). På stationen vänta vi in Emelies skjuts. Sen gick vi och käka, eller de andra åt jag titta på. Och efter de åkte alla hem utan jag. Kollade läget på stan och tog sista bussen hem.. Träffade Linnéas farmor på vägen från bussen så fastnade där en stund och pratade. Och när jag kom hem slocknade jag direkt:)

Mina tjejer.

Bella har ju börjat skolan. Skolan liksom. Hon har blivit hur stor som helst..
Lite skillnad från förr HahaNu har hon inte för tid att vara inne längre.. Lika bra att passa på att leka hela dagen innan läxorna trillar in..

Härom kvällen när Linnéa sätt i badet och plaskade runt slog de mig även hur stor hon har blivit. Inget liten bebis längre.. Jätte stora tjejen. .
Och pratar massor. Typ:) Hon säger ordet Pappa, men lyssnar man riktigt riktigt noga kan man höra skillnad. De är inte bara pappa, utan även tappa, anka och nappen. Likadant med ordet titta. Lyssnar man noga säger hon även sitta och dricka. När hon säger sitta brukar hon slå på soffan eller peka på en stol. Sitter hon redan säger hon ofta åt andra att sätta sig med:) och dricka pekar hon ofta på sin mugg eller på kranen. Hon visar när hon tappat något. Aja. Hade hon inte visat vad hon mena hade jag nog inte hört skillnaden på orden från börjar. Pappa säger hon även till fåglar. Istället för pippi. Och vovva betyder hund och iss betyder katt.. Hon är så duktig hon med tio tänder:).

På dagis går de jätte bra. Hon gråter som en tok när jag går. Men de brukar tystna när jag kommit en bit. Idag började de om. Efter en stund. Hörde henne näsan hela vägen hem. De var jobbigt faktiskt..


Så stora och duktiga båda två.. :) Om tre timmar kommer min Pappa hit.. De ska bli trevligt.

VÅGA ♥ BRIS!VÅGA ♥ BRIS!
Till BRIS kan du höra av dig när du behöver prata med en vuxen som lyssnar. Alla upp till 18 år är välkomna till BRIS telefon, mejl och chatt. Men vi märker att äldre tonåringar inte hör av sig lika mycket som unga.

Därför ber vi dig som bloggar om hjälp : Publicera denna text i din blogg och uppmana dina vänner att göra detsamma. Säg att alla som har haft något på hjärtat vet att man kan prata med oss på BRIS.


Händer visst inte så mycke här..

..i bloggen alltså:)
Men de gör de i verkliga livet.!

Känns rätt skönt att vi fått rutin på de här nu. Efter bara 3 dagar:) nae förra veckan med, fast lite mer annorlunda nu när Bella började ETTAN i måndags.. Stora stora tjejen:). De ända vi inte får ordning på är morgonen. Först upp. Mellan 6-6.30. Först gör jag frukost sen väcker jag barna, då äter de medans jag klär på mig och plockar fram kläder.. Sen blir de morgonmys
...och sen får vi alltid jätte bråttom. Typiskt.

Sen Bella till skolan, och Linnéa till dagis. Då här jag diskat och grejat eller handlat. Och kollat på tv och väntat på att få hämta hem minstingen..

Då käkar vi lunch.. Och hon lägger sig och sover middag utan protest alls..:)

Sen börjar väntan igen Haha. På att Bella ska sluta och komma hem från skolan.
. Sen ser de lite annorlunda ut varje dag.. Idag ska vi in till stan bl.a

Sen äter vi kvällsmat runt 17, och efter de blir de bad/dusch för Linnéa (ibland Bella med, eller så gör hon de när Linnéa lagt sig). Sen läser vi sagor och de äts välling och så vid 19 går Linnéa och lägger sig utan protest :). Straxt efter 20 går Bella och lägger sig. Och ja jag här så mycke ensam tid att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Himla tråkigt..

Lång men kort dag:)

Kl är inte alls mycke, men de känns som man hunnit med hur mycke som helst..

I morse gick jag upp och klädde i ordning mig och fixade frukost och så gick jag in för att väcka Linnéa som redan låg vaken i sängen och lekte med sitt gosedjur:). Hon blev jätte glad och gav mig nappen och sträckte upp armarna.. Så blev de blöjbyte och på klädning och frukost. Sen väckte vi Bella innan vi drog på regnkläderna och begav oss till dagis.

Idag var första gången Linnéa var själv där. Fast inte för så lång stund. En halvtimme fick räcka.. Jag stannade kvar tills efter frukten och sen lämnade jag en ledsen tös på dagis och gick hem till en trött tös som låg och slöglodde på sommarlovsmorgon..

Vi åt lite tillsammans innan jag gick tillbaka till dagis. De hade gått bra, hon var lite ledsen först. Men så gunga hon och titta runt på de andra barnen..

Sen hem igen till Bella som skulle klä i ordning sig så länge och sen bussen. Fick vänta ett bra tag:) men sen kom den.. Väl inne i stan möte vi upp Sandra och Thea och kolla lite affärer innan vi gick till trädgårdsföreningens lekpark.
Efter lite lek var de även dans där idag:) så de var vi med på. Sen gick vi jämter åna bort till tanneforsslussar och där kasta vi lite sten i vattnet.. Sen vidare till johannelund där vi sen tog bussen hem. Eller först åkte vi och handlade sen gick vi hem:)..

Då laga vi mat, åt, Linnéa bada, och då gick Bella ut. Välling, godnattsaga och tandborstning och Linnéa kom i säng redan 5 i 7. Tycker vi hunnit med hur mycke som helst.

Bella kom precis in. Så vi ska mysa innan hon lägger sig och sen blir de sängen för mig med.. Helt slut:)

Fyll i..

FYLL I:
[x] Varit på sjukhus ?
[x] Åkt Ambulans?
[ ] Brutit något?
[x] Stukat något?
[x] Sträckt något?
[ ] Nått har gått ut led?
[ ] Blödit från huvudet?
[x] Blödit från Ansiktet?
[ ] Blivit Skjuten?
[x] Blivit Sparkad?
[ ] Fått sprickor/spricka i Skelettet?
[x] Fått Sy?
[x] Blivit Opererad?
[x] Skurit dej?
[x] Slickat ditt blod?
[x] Fått Hjärnskakning?
[x] Förlorat medvetandet?
[ ] Slått ut en tand? (mamma drog lös en tand, som fick plockas bort, räknas de? Haha)
[ ] Slått ut flera tänder? (men de var himla nära och de stod åt alla håll)

Resultat: 12
1-4: Du är ovanligt lugn
5-9: Du är normal
10-14 Du är helt galen
15-20 Du är Otrolig.

Tarottydning..

Det som var:
Riddare i Svärd
En ung man med stark övertygelse att han själv har rätt och vill gärna övertyga andra i sin omgivning vilket kan medföra bråk, hetsiga diskussioner och osämja. Turbulens och snabba händelser följer detta kort och ofta har vi som sagt en annan person inblandad eller så visar det på ditt eget agerande i situationen, du kan i alla fall vänta dig action! Kortet visar på en person som gärna vill ha fram sina egna åsikter och kan vara blind för andra personers känslor.

Det som är:
Åtta Stavar Zaaang!
Detta kort om något står för aktivitet, snabba händelser, intensitet. Ofta har det med romantik och passion att göra, du kanske blir störtförälskad, eller får ett email, sms eller telefonsamtal ifrån din partner eller beundrare. Arbetsmässigt visar kortet på alla sorters meddelanden, att saken/ situationen klaras upp inom kort. Väntar du svar, kan du räkna med det inom kort, oftast positivt om inte korten runtomkring visar annorlunda. Beslut tas i hast och problem är lösta inom kort.

Det som kommer:
Tre Mynt.
Du är skicklig på det du gör och blir uppskattad av folk runt omkring dig. Du är bra på att samarbeta i grupp och är bra på att kommunicera. Det görs upp planer inför framtida jobb/ karriär som kan innebära en kurs eller annan utveckling av dig själv på er arbetsmässigt plan. Nya upplevelser, du kanske får lära dig något nytt, du tar examen och går vidare i yrket. Kortet visar även på befordran. Kärleksmässigt visar detta kort på att en relation står inför en utveckling till att bli djupare och mer seriös. Det kan visa på att sökandet är slut och att man går in i en seriös relation. Kriser blir lösta och relationen utvecklas vidare.

Sjukhuset..

Denna dagen blev absolut inte alls som planerat.
De började på morgonen, givetvis:) vi klev upp när kl ringde gjorde i ordning oss. Klädde på oss kläder som skulle passa både på sjukhuset och busfabriken.. Packade ner blöjor för en heldag (som tur var) och sen begav vi oss till bussen...
Hade ju bara tänkt åka upp och ta ut den där ploppen och sen vidare till busfabriken för bus med Mostrarna Sandra, Sofie och Kusin Thea. Skulle höra av mig till dem när vi började bli klara..

Dock blev de bestämt att den skulle opereras bort och Bella skulle sovas. Fick höra av mig till Sandra och säga att de blir inget idag heller. Men vi möte upp dem ändå, så fick Linnéa busa med Thea idag ändå. Medans jag och Bella begav oss tillbaka och hon blev inlagd..


Låg och myste framför Alfons Åberg och så kom Narkosläkaren och informerade lite. Vid de har laget hade Bella hunnit gråta säkert 20 ggr. Av rädsla, men hon sa att de var för hon var hungrig. Vilket hon också var, men i vanliga fall brukar hon inte gråta för de:). Fick vänta rätt länge tycker jag. 14 var de sagt att vi skulle börja. Sen 14.40 blev de dags.. På med den superfina dräkten..

Låg med Bella i sängen hela vägen till operation. Sen stod jag och höll henne i handen tills hon sov. Och gud vad svårt de var att hålla tårarna tillbaka. När hon sov fick jag gå. Sprang näst intill bort till affären, de blev en läsk och ett kramdjur.

Fick sitta och vänta i hennes rum sen. Sen äntligen kom de och sa att hon var klar. Så traskade bort till uppvaket och väntade och väntade och väntade på att hon skulle vakna. Så äntligen igen:) hon frågade om hon inte skulle opereras:) men de var ju redan gjort. Så fick hon en glass medan vi väntade på att få komma upp till avdelningen igen. Där fick hon en glass till och var betydligt gladare än innan..


Sen dog min telefon.. Och vi väntade otåligt på att få åka hem.. Och träffa Linnéa igen som var riktigt trött och grinig tills hon somnade..

Vårdcentralen 3

Blev lite bråttom mot slutet. Och iväg kom vi. Fick dock inte komma in fören tio i elva. Först var de min tur. Hon kollade i halsen och konstaterade att jag inte har några mandlar:). Haha nae hon frågade om jag tagit bort dem och de har jag ju.. En var svullen i halsen och en lymfkörtel är jätte stor. Men den kan jag känna med så de visste jag ju också. Och svullnaden har jag med märkt av då jag till och med är svullen under tungan.. Och de känns jobbigt att andas.. Så kollade hon i öronen och sa att trumhinnorna är indragna. De är därför de kliar bakom dem.. Så tog hon halsprover och sen var de Bellas tur.

Hon klämde lite på örat och sa att hon behövde bedövning först.. Så gick vi till labbet och lämnade de där.. Och tog blodprov och så blev de en lång väntan igen...

De var positivt på bakterier så nu har jag fått medicin. Och så gick vi in ett annat rum men när Bella fick se sprutan fick hon panik och skrek och vägrade. Så vi fick lugna ner oss i väntrummet igen.. Sen tillbaka. Då ville hon pröva utan bedövningen läkaren sa att de skulle göra jätte ont men Bella var helt bestämt. Hon skulle inte ha bedövning.

Och hon började trycka och greja för att ta bort var så hon skulle kunna se. Och gud vad hon skrek.. Men hon vägrade bedövningen. Och doktorn tyckte de var bättre att åka till sjukan. Se vi fick gå hem och vänta på att hon skulle ringa.. När hon väl ringde visade de sig att de inte fanns några tider idag så vi åker in tidigt i morgonbitti.

Vårdcentralen 2

Denna vänta alltså:)
Först måste man vänta så man kan ringa, sen måste man vänta på att de ska ringa upp.. Och de här de nyligen gjort här hemma. Åh jag är så trött och skulle vilja somna om.. En liten stund bara. Men fick tid 10.15 och barna måste upp. Så nu är de ju bara VÄNTA igen.... Suck

(bild lånad av google)

Vårdcentralen

Ligger här i sängen och lyssnar på regnet som slår mot rutan. Förutom de är de helt tyst.. Barna sover och jag väntar på att vårdcentralen ska öppna så jag kan ringa dit.

La mig i sängen igår och väntade, men somnade i från. För trött de var jag, och kl hann och bli massor, hur som somnade jag med öppet fönster i köket. Kallt i hela lägenheten vill jag lova. Och när man vaknar upp och de regnar så här och man minns de där fönstret vågar man inte riktigt gå upp för att se hur de ser ut....
Men jag var ju såklart tvungen så jag pallrade mig ut i köket..

INGET BLÖTT ALLS, snacka om tur i oturen:) Några droppar på fönster bläcket och stolsdynan var lite fuktig..

hmm tiden går otroligt sakta så här på morgonen. 7 minuter kvar. Var ju typ 12 när jag började skriva:(. Och jag kommer inte på något mer att ta upp direkt heller. Otroligt besviken är jag. Aja. Inget jag kan göra åt saken ändå.. 5 minuter kvar...

Tapeter..

Var ju och kollade på tapeter igår med systeryster. De var dessa som föll mig i smaken..
Men efter en stund här hemma ångrade jag mig lite.. Och kollade på nätet och hittade de här istället..
.

Men nu kan jag ju inte bestämma mig...

Lördag..

..är de idag:)

Vaknade rätt tidigt. Redan kl 7 faktiskt. Då ville Linnéa komma upp, hon brukar somna om när hon vaknar så tidigt så vi la oss i min säng, men om ville inte somna om.. Typiskt. Jag som var så trött.

Väntade och väntade på att kl skulle gå och framåt 12 ringde jag till Sofie, som fortfarande SOV:) sen gick vi bort till ikea. Eller rusta faktiskt först och kollade på tapeter för jag måste tapetsera om i köket. Och sen ska inte elvispen användas vid bordet mer utan diskbänken Haha.. Kollade på lite annat med. Typ lampor och så. Skulle även bort till shape men de fanns inte kvar:(

Så gick vi bort och fika lite. Och kollade lite affärer och så vandrade vi hem. Hon köpte en klubba till mig:) så snällt:)

Sen blev de kvällsmat och vi har väl inte direkt gjort något speciellt. Kollat på tv och ätit ostbollar Haha och haft de skoj.. Nu blir de sova snart. Och i morgon kommer Världens bästa Bella hem igen:)

Puss

RSS 2.0