Ett Rött Litet Hjärta!

Ett rött litet hjärta i en kedja av guld det ger jag på våren till min vän. Av smultron plockar jag korgen full, den får du till sommar'n igen. Och se'n när hösten närmar sej, då får du tre röda äpplen av mej. När vintern har kommit med kyla till oss, då får du röda rosor på kinderna förstås.

Ett rött litet hjärta, hör det bankar och slår, det vilar aldrig nå'n gång. Ett rött litet hjärta, mår bra när det får kärlek i en liten sång.

Ett rött litet hjärta har en egen hemlighet, och snart berättar jag den. För mitt lilla hjärta mår bra när det vet att du är min egen vän.

Ett rött litet hjärta, hör det bankar och slår, det vilar aldrig nå'n gång. Ett rött litet hjärta, mår bra när det får kärlek i en liten sång.

Ett rött litet hjärta har en egen hemlighet, och snart berättar jag den. För mitt lilla hjärta mår bra när det vet att du är min egen vän.

Linköpings kommun, Utbildningsförvaltningen Central VikariehanteringJag är numera timanställd vikarie hos Central Vikariehantering, Linköping kommun..
Känns himla bra faktiskt:) riktigt himla bra:)

Namn.

Eftersom Mikael och Mikaela har namnsdag idag (STORT GRATTIS TILL ER) så tänkte jag bara slänga in lite onödig FAKTA om våra namn..

Vi börjar med mig:)...
Malin Katarina
Malin
Namnsdag: 10 December.

Malin är ett egennamn och kvinnonamn och en nordisk form av det hebreiska namnet Magdalena, som betyder "kvinna från Magdala". Malin var ett av 1970- och 1980-talens största modenamn. Populariteten tog fart när filmerna om Saltkråkan visades för första gången i svensk TV och fortsatte sedan att öka under lång tid. 31 december 2004 fanns det totalt 48106 personer i Sverige med namnet, varav 40654 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 344 flickor namnet(Bella är en av dem Hihi), varav 190 fick det som tilltalsnamn.

Katarina
Namnsdag: 25 November

Katarina eller Catarina är ett kvinnonamn. Ursprunget är grekiskt och betydelsen är kopplat till ordet för 'ren' eller 'kysk'. Namnen var populära på 1960- och 70-talen, men har sedan avtagit i användning. Totalt sett är dock namnet fortfarande ett av de 25 vanligaste förnamnen. 31 december 2004 fanns det totalt 58568 personer i Sverige med namnet Katarina/Catarina varav 22688 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 444 flickor namnet, varav 29 fick det som tilltalsnamn.

och så barna:)..
Malin Gabriella och
Linnéa Maria Mikaela.

Malin (se ovan)

Gabriella
Namnsdag: 19 Februari

Gabriella är den feminina formen av Gabriel som är ett hebreiskt namn med betydelsen Guds kämpe. Kortformer är Ella och Ellen. Namnet har anväts som dopnamn i Sverige sedan början på 1700-talet. Gabriella började växa i popularitet under 1960- talet och nåde en topp i början på 1990-talet då det låg runt plats 60 på topplistan. 31 december 2004 fanns det totalt 10032 personer i Sverige med namnet, varav 4925 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 206 flickor namnet, varav 107 fick det som tilltalsnamn (Bella är en av dem Hihi).

Linnéa
Namnsdag: 13 Maj.

Kvinnonamnet Linnea eller Linnéa kommer från Carl von Linnés släktnamn och är namnet på en växt uppkallad efter honom. Linnés släktnamn kommer i sin tur från en åldrig lind som stod vid hans fädernegård. Namnet har stigit stadigt i popularitet sedan 1970- talet. År 2002 och 2003 låg Linnea på 5:e plats på toplistan. 31 december 2003 fanns det totalt 61093 personer i Sverige med namnet Linnea varav 9878 med det som tilltalsnamn. År 2002 fick 1792 flickor namnet, varav 420 fick det som tilltalsnamn.

Maria
Namnsdag: 28 Februari.

Maria är ett kvinnonamn, och en grekisk eller latinsk form av det ursprungliga arameiska namnet Mariam, (hebreiska Mirjam, arabiska Maryam). En svensk form av namnet är Marja, och likaså smekformerna Maj och Maja. Den engelska formen av namnet är Mary, den franska är Marie. Före reformationen i Sverige gavs inga flickor namnet Maria av religiösa skäl. Därefter blev det desto vanligare, och namnet är idag ett av de allra vanligaste kvinnonamnen i Sverige. Det är över huvud taget i sina olika former den kristna världens vanligaste kvinnonamn. 31 december 2005 fanns det totalt 449 463 personer i Sverige med förnamnet Maria varav 82 361 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 4 340 flickor namnet, varav 159 fick det som tilltalsnamn.

Mikaela
Namnsdag: IDAG
Mikaela är ett kvinnonamn och femininformen av Mikael. Namnet hade en närmast exposionsartad uppgång under mitten 1980-talet och början på 1990-talet. Sedan dess har populariteten avtagit något. 31 december 2004 fanns det totalt 11565 personer i Sverige med namnet, varav 6628 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 298 flickor namnet, varav 106 fick det som tilltalsnamn.

japp så är de...

Dumma bindor, dumma tamponger...JAG MÅSTE uppfinna bättre tamponger och bindor.. För de som finns idag fungerar ju inte.. De suger ju tusan inte upp skiten.

Här går man med dubbla skydd (tampong och binda samtidigt) och efter två timmar läcker de ju redan ut från båda.. Man kan ju inte göra ett skit om man hela tiden måste vara nära till en toa i fall att.. Jag verkligen hatar de.. De är ju inte så att man köper de som ska ha bäst uppsugningsförmåga bara för att behöva byta byxor.. De måste ju finnas ett sätt att verkligen få dem att suga upp de..

Övervägde igår kväll till och med på att köpa en menskopp haha. Men jag skulle ju fylla den där koppen på några jätte kort stund så vet inte ändå. Den största tog bara 25 ml.. Och de är väl ungefär på mycke som rinner ut bara när man sitter på toa Haha kanske inte, men de känns som så.

Äter tabletter för att de ska blöda mindre. Men de har ju förstört hela menscykeln. Och nu är de dessutom slut:(

Bussen och vantar.

Sitter just nu på bussen, skapligt mycke folk kan jag lova.. Är på väg till malmslätt för att hälsa på på min praktik. Se vad de är för ena människor man ska träffa framöver.. Ska bli spännande.. Och kul förhoppningsvis.

Igår på dagis fick vi hem sånt där månadsbrev. Och jag blir så himla ställd när de måste skriva att de börjar bli kallt ute och barnen behöver vantar på sig. För mig är de en självklarhet. Fryser jag om fingrarna utan. Ja då gör väl barna de med.. Och så ska de vara ute i flera timmar och gräva, gunga och åka kana med de där små frusna händerna. Klart de behöver vantar.. Men alla föräldrar förstår tydligen inte de..
Men idag när jag lämnade Linnéa hade alla utom en vantar.. En stackar liten pojke som gick och frös. Han fick ju som tur var låna vantar och mössa.. Så till och med när de skriver ut med stora bokstäver att de behövs så förstår inte alla föräldrar de ändå...?. Och idag är de ju grymt kallt ute. Jag har till och med min vinterjacka idag faktiskt.. För jag, jag tycker inte om att frysa alls.. Bella däremot har sin tunnare läcka. För hon svettas alltid, ALLTID då alltså:). Och igår glömde hon kvar sin jacka i matsalen dessutom.. För hon gick hellre utan.. Blir galen på de där..

aja nog om de.. Väntar på att någon ska höra av sig med. Vet inte vem jag vill ska höra av sig först. De på sjukhuset eller de på kommunen. De på kommunen får gärna höra av sig först, men bara om jag fick jobbet haha. Får jag de inte kan de gärna höra av sig efter sjukhuset så jag vet när jag ska ta bort skiten..

Lördagsbekymmer:)

I dag bar de av till optikern för synundersökningDe visar sig att jag måste skaffa glasögon. Är översynt och har brytningsfel på vänsterögat. Där ser man...

Cissi följde med mig in till stan så tog vi en runda när jag var klar. Minns inte om vi handlade något dock..
Sen efter vi gått där åkte vi till Sandra, Jimmy och Thea för att hälsa på och även äta där. När vi var där fick jag tok ont i magen.. Nog den värsta smärta jag varit med om. Hoppas de går över snart.. Orkar inte ha ont mer.. Och i morgon ska ju vi åka iväg och ha massa skoj. Då får de ju inte göra ont.. Men men.

Barna var så söta innan vi skulle åka precis:) kröp ner i sängen och gosade tillsammans....Har fått värktabletter nu och ska vila och hoppas de hjälper...

Positiva och negativa besked!!

Idag var jag på intervjun. Fixade med lite papper, så skulle hon skicka mail med 3 dokument jag skulle läsa igenom. Så fick jag en checklista att skriva på som jag ska skicka in. Och efter de är de bara att vänta och hoppas jag gjorde bra ifrån mig:) hon ska ringa om besked beroende på när hon får papprena så att säga. Och jag hoppas de blir ett positivt sådant:)

För idag när jag klev hem hade jag fått massa post. Och bland den posten låg ett brev.. Från sjukhuset.
Jag ska alltså ta bort en del av tappen.
-Hittade en betydligt bättre bild, som visade hur de gick till. Tyvärr gick den inte lägga ut, fel format stod de hela tiden..

Egentligen borde jag ju sova nu så har dags och inte skriva något blogginlägg. Men faktum är att jag egentligen på började detta inlägg redan halv tio Haha. Men så somnade jag ifrån, så vaknade jag till och fortsatte, men somnade lika fort igen. Sen blev jag väckt och nu ligger jag mest och tänker en massa, men somnar nog alldeles straxt igen..

A-lagare..

Om man köpte Ericsson aktier för 100 000 kronor för 3 år sedan...
så är de värda omkring 4 600 kronor i dag.

Om man istället köpte Telecom för 100 000 kronor...
så har man idag kvar ca 791 kronor

Om man för 3 år sedan gick in på systembolaget och köpte starköl för 100 000 kronor,
drack dem, hade trevligt, går och pantar tomflaskorna så får man 6 741 kronor.
Det är därför grabbarna på parkbänken kallas för A-laget.

Politik..

Gick förbi min mamma på vägen hem förut. Skulle visa henne ett papper som hon sen skrev av till sitt arbete i skolan.
Hur som berätta hon lite hur de hade gått under morgonen. Bella hade varit jätte duktig. Bella berättade ju själv hur de gick innan i telefon men..

När de satt på mcdonalds och åt frukost hade Bella utbrustit något i still med att de var synd att de dåliga vann.. Mormor hängde inte med först men sen slog de henne och hon frågade Bella om de var politik som pratade om. Vilket de var Haha. De var ju synd att de dåliga vann och de bra förlorade i valet. :) de ska ju som sagt börjas i tid.. Minns tyvärr inte hela konversationen men kul var de:)

Tandläkaren..

Idag är min stora tjeja hos...
... Och jag är inte med:(. Känns lite konstigt. Men hon åkte med mormor. Bella tyckte de var helt okej och jag slipper åka fram och tillbaka till stan flera ggr. Eller så slipper Bella åka bussen till skolan själv. Vi pratade nämligen om båda delarna över hur vi skulle göra idag.

Själv sitter jag på bussen nu och jag vet att Bella ser ut ungefär så här just nu...
... Andra kläder på sig bara:). Idag skulle de ta bort delar av den tand som gick sönder, tandläkarinskolningen är helt klar nu. Så jag måste ringa min mamma om ett tag och fråga hur de har gått..

Vad har hänt?

Ja precis som rubriken lyder...
Vad tusan här hänt med mig??
Jag, Malin, brukade vara en nattmänniska. Hade inga som helst problem att vara uppe sent. Då menar jag MYCKE sent. Däremot alltid haft svårt för morgonen. Tycker inte om när de är morgon, de är kallt och man är trött:)

Nu är jag varken Nattmänniska eller morgonmänniska. Är så grymt trött på kvällen.. Till och med nu är de alldeles för sent för mig att vara vaken, jag är dyngtrött, så jag har redan gått och lagt mig. (Tänkte bara dela med mig innan sovdags Haha) Brukar inte ens vara uppe så här sent längre, knappt ens när de är helg. Okej lite senare på helgen blir de. Men i fredags somna jag som en stock kvart i tio. La mig tjugo i.

Och som sagt är jag fortfarande inte morgonmänniska heller. Trotts att jag sovit har jag svårt att kliva upp när kl ringer. Och sen är jag jätte seg i minst 3 timmar.. Så vad är jag nu? Definitivt inte dagmänniska heller då jag har trött igen redan innan kl 13 :(


Blev missnöjd med håret med. Så de måste jag fixa till..


Bara för att alla andra tar upp de här med skit valet tänker jag inte göra de.. Utan berätta något kul..

På dagis brukar jag och Linnéa alltid lägga ner hennes napp i hennes väska, hon ska ju inte ha den. Så idag när jag hämta henne hade hon den i munnen (hon hade ramlat precis innan jag kom), men så fort hon fick se mig slängde hon iväg den fort som sjuttan för att jag inte skulle hinna se att hon hade den Haha.. Sen skrek hon höga toner så nästan glaset sprack samtidigt som hon sprang runt bordet flera varv och skrattade. Hon var helt till sig och hon såg så himla rolig ut tokmajan.. Och lika glad blev hon när vi klev in på fritids för att hämta Bella. Dock väldigt blygsamt glad..:)

Lördagsnöje...

Dags att plocka ihop tvätt och bege sig ut i tvättstugan
Vi har tvättid kl 16-22 idag. Ska bli riktigt skönt att få undan en massa kläder måste jag säga.

Vore dock ännu skönare om tvättmaskinen blev inkopplad någon gång så man skulle slippa få så himla mycke smutstvätt.. Jaja nu måste jag greja med de där..

F R E D A G ! !

Idag när jag lämnade lillskrutta på dagis grät hon inte alls. Så de går bättre och bättre. Hon ville dock inte gå till sin fröken så jag fick lämna över henne och skynda mig bort. Men som sagt, inte en droppe för första gången på snart 2 månader, vilket gjorde att jag gick tårögd från dagiset istället:)
...och idag sista dagen hemma för mig känns väl rätt konstigt måste jag säga. Har ju varit hemma ett tag nu. Och folket man kommer träffa varjedag framöver nu, ja jag längtar ju inte direkt har redan träffat dem en gång och de var riktigt barnsliga de flesta. De första intrycket i varjefall. Och jag hoppas innerligt att de blir bättre:).

Så från och med måndag kommer barna gå i skolan/dagis/fritids 8-16. För Bella är de nog som vanligt eller som förr kanske man ska säga. Och för Linnéa blir de rätt långa dagar istället för som nu 8-11. Nu ska hon äta mat sova och äta mellis med ju. Inte bara förmiddagsfrukt. Blir väl lite nytt för Bella med förstås. Fritids liksom:) där har hon bara varit 2 ggr innan så.. Men hon har satt fram emot de massor:)
. Måste dock gå ifrån 2 ggr denna vecka som jag vet just nu. Tisdag, tandläkaren igen. Då kommer jag komma sent. Vet inte hur vi ska lösa morgonen där riktigt bara med dagis och alls. Och kul att åka fram och tillbaka till stan 4 gånger. 3 av gångerna honom en timme..

Aja och sen den 23 med. Då blir ju intervjun av. Håll tummarna för mig nu..

17/9. Grattis Ninna på 25 årsdagen:)


Mobilen..

HAR DU PUSSAT NR 2? 3 svar internationell, Haha nja lite svårt va :)

VAD HAR DU FÖR RELATION MED NR 20? Dennis, ja de är Mickes kompis de.

NÄR SKA DU TRÄFFA NR 30? Emelie C, det vet jag inte riktigt. Snart hoppas jag:).

ÄR NR 18 SÖT? Dagis Bella, verkligen jätte söt Haha. Bellas gamla dagis ju:)

VAD VAR DITT FÖRSTA INTRYCK MED NR 33? Frida, oj de allra första hmm.. Det minns jag inte.

NÄR TRÄFFADE DU NR 9? Bella, ja första gången när hon föddes och senaste gången, just nu:)

NÄR SKA DU TRÄFFA NR 14 NÄSTA GÅNG? Bloggen, ja du:)

ÄR DU NÄRA VÄN MED NR 13? Björn, nae de är jag inte.

HAR DU GÅTT PÅ BIO MED NR 4? Angelica, nae bara träffat henne en gång ju..

SKULLE DU KUNNA DEJTA NR 5? Anna (soc), nej de tror jag inte va

VAD PRATAR DU OCH NR 45 OFTAST OM? Johanna, vi pratar inte så ofta, men de blir väl om allt möjligt.

TYCKER DU NR 1 ÄR UNDERBAR? 3 svar, beror på vem som pratat in och vad som sägs!

SKULLE DU KUNNA GE NR 6 EN KRAM? Ante, Alex, Madde, jadå


Studiedag.

Idag är de studiedag både från dagis och skola.. Så Sofie har varit här hela dagen.. För en stund sen såg de ut så här

fastklistrade framför wings club.. Haha


Och lilldamen som har någon tråkig dag idag och vill inte sitta nära någon valde att kolla här..


Får se vad som händer resten av dagen nu. Men i morgon är de i varjefall friluftsdag på skolan. Bella måste däremot gå ifrån tidigare då de är dags för tandläkaren i morgon med..

Fredag, vilken jätte bra dag.. Fredag.. Na na na na na na!! :)

Sen minns jag inte hur den går. Men fredag är i vilken fall. Och Bella åker till sin pappa idag, så kommer sakna henne kanon mycke..

I morse vaknade jag först av alla vilket jag brukar göra på veckodagarna:), låg kvar en stund orkade inte riktigt gå upp, men tog mig upp och väckte Bella först idag, så vi fick mysa lite innan de var dags att dra upp lilltösen med. Sen gjorde vi allt annat man gör på morgonen haha, och så begav vi oss iväg. Först följde vi Bella en bit, sen bar de av till dagis där de var fotografering idag. Väntade kvar till korten var tagna och de skulle gå ut och leka. Klädde på henne först och hon såg himla rolig ut:)
Sen gick jag hem igen och snart ska jag hämta henne igen. Blev ingen lång stund hemma idag. Skönt de. Dock regnar de ju förfärligt mycke ute nu så man har inte direkt någon just att gå ut..

Men ska ju gå ändå självklart:). Så Linnéa får äta och sova middag och vänta på Bella.

Känns som de var något viktigt jag skulle göra idag som jag glömt bort. Vad kunde de varit. Hoppas de var fotograferingen som gör att de känns så, har visserligen inte glömt de men..trodde visserligen först de var tvättstugan idag, kan de varit de? Hmm..

Superdrycken!!Jag som många andra dricker ofta denna superdryck..

..och idag hittade jag något som..
http://josefinstaaf.com/2010/september/utkast-sept-5-2010.html
skrivit om (kan tyvärr inte göra länkar från mobilen, så vill ni komma dit får ni kopiera texten) som hamnat på blogg.se sida.

COCA COLA är ju som sagt en super dryck och kan användas till mycke mer än bara att dricka..

Ex.
Rost- och beläggningsborttagare. Lägg rostiga föremål i Coca Cola och låt dra en stund. Sedan är det bara att putsa bort rostet! En bränd kastrull rengörs lätt efter att man låtit drycken koka i kastrullen på svag värme någon timme.

Krydda. Coca Cola i matlagning är en hit! Den söta drycken gör sig jättebra i till exempel marinader eller att glasera julskinkan med!

Fönsterputs. Outspädd Cola fungerar jättebra att putsa glas med.

Skunk-odörborttagare. Har du blivit sprayad av en skunk försvinner mycket av lukten om du häller Cola över dig! Man kan även placera drycken blandat i en hink vatten för att minska stanken på drabbade platser.

Smärtlindring. Ett brännmanetstick lindras genom att låta Coca Cola rinna på det utsatta området.

Tvättmedel. Coca Cola i tvättmaskinen (tillsammans med vanligt tvättmedel) gör underverk för fläckiga och illaluktande kläder.

Bekämpningsmedel. En skål med Coca Cola i trädgården lurar till sig insekter och sniglar som sedan aldrig kommer upp igen...

Medicin. Att dricka avslagen Cola lindrar magsmärta, illamående och halsont.


Den ni..:)
Cola är något alla borde ha hemma..:)

Mystorsdag <3

I Tisdags gick vi upp gjorde oss i ordning, lämnade Linnéa på dagis och cyklade vidare mot tandläkaren. På vägen dit ringde telefonen. Arbetsintervjun blev inställd för hon var sjuk:(. Så nu går jag och väntar och väntar på att hon ska bli frisk och ringa mig så jag den blir av.. Hoppas de blir snart!!

Just nu sover Linnéa middag och jag ligger och slappar i väntan på att hon ska vakna och att Bella ska komma hem från skolan..
Ska väl plocka och greja med lite med.. Började lite när Linnéa var på dagis. Men kom inte så jätte långt.. Började igår egentligen så måste fixa till röran jag ställde till med igår Haha.

Vill ha en sackosäck har jag kommit fram till.. :).. Och ikväll blir de massa mys:) så som de ska vara en torsdag som denna..

Hektisk vecka.

Ska alldeles straxt gå in och väcka Linnéa från middagsluren och sen ska vi gå till dagis. Ska till någon grej soc tycker jag ska på.. Så de är ju bara pallra sig dit..

Ringde dem i morse och frågade lite hur länge de skulle hålla på osv. Och sen ringde jag till ALG eftersom jag inte fick tag i dem i fredags. Så var de inte ens dem jag skulle prata med utan stadsarkivet. Så de har jag grejat med också. Ska hämta mina betyg sen där efter jag varit på de där andra.. För den Behöver jag i morgon när jag ska på arbetsintervjun:)..

Är skapligt nervös nu. Antagligen för att jag ska träffa nya människor idag, plus att jag kanske borde skynda mig så jag inte kommer försent. Tycker inte om att komma försent på sånt där vill vara så tidig som möjligt för vet inte vart de ligger riktigt och så är jag nervös inför i morgon också.

Utmaning.

Du är utmanad om du läser det här. Ta fram Google, slå huvudet i tangentbordet, första bilden lägger du upp här.Fick en rätt tråkig bild måste jag säga:)

RSS 2.0