Grattis

GRATTIS PÅ NAMNSDAGENLinnéa Maria Mikaela Gullberg

Sportlovsveckan snart slut...

Och de känns som om vi inte hunnit med något alls.. Skumt..

Måndags så var ju Sandra och Thea här. Men de har jag redan berättat:) i Tisdags så åkte vi in till stan för att lämna papper sen kom Hannah och Felicia hit på bus. När hon åkt släpa vi hit datorn. Så sen dess här de blivit en hel del spelande:)

Onsdags hade vi en hemma dag och packade upp lite i Bellasrum.. Sorterade upp saker som vi packat i samma låda men som ska till två olika rum. Vi öppnade även julklapparna och födelsedagspresenterna som vi packade ner direkt så inget skulle komma bort. Idag Torsdag har vi först varit i gamla lägenheten och dammat av pianot. Sen tog vi en tur till centrum för att va ut pengar, sen skulle denna dam
till tandläkaren:) på profilax.kurs..

sen bar de av hem för att vänta in flyttnissarna som kom med pianot. Och där försvann halva min förmögenhet. Efter de har vi tagit de lungt. Käkat och så. Skönt. I morgon Fredag blir de mys hos min syster:) Lördag melodifestival och Söndag ??

Ska givetvis städa klart lägenheten. Kom på att jag måste ta ledigt från jobbet på måndag nu för de. Tur de. Då ska jag ju hämta och lämna nycklar..

Helgen slut igen..

..och nya veckan har till och med börjat.. Inte vilken vecka som helst utan Sportlovsveckan:).
Men de var inte de jag tänkt skriva om utan helgen. Typ:)

FredagSlutade skapligt tidigt och åkte direkt till Linnéas förskola för utvecklingssamtal. Bella kom sen dit och vi begav oss till affären. Sen blev de pizzabakning och fredagsmys innan sängen..

Lördag tjejerna vaknade kl 6. Så de låg och kollade på tv i min säng medans jag halvsov. Halv 8 gick vi upp. Då blev de frukost och sen mys:). Medan vi väntade på att mamma skulle höra av sig i väntan blev de disneydags och även ett bad. Efter de hört av sig letade vi reda på lite kläder och klädde i ordning oss för att sen gå ut i kylan. Burr..
Mina yngsta systrar var barnvakt medans vi städade lite i gamla lägenheten. Och på kvällen blev de melodifestivalen:) barna somnade och jag var uppe bra länge..

SöndagVaknade ganska sent allihop. Rätt skönt. Tog de lungt innan vi begav oss till gamla lägenheten. Först var tjejerna med medans jag skulle torka ur kyl och frys och fixa lådorna till skruvade även dit toasitsen. Men de blev långtråkigt och de gick över till systrarna. Kanske låter som detta borde gått fort. De gjorde de inte...

Sen hämtade jag upp tjejerna för vi skulle kolla in isbanan jag upptäckte fanns här:) åkte lite i backen med. Hade pulka med oss så.. Sen blev de även lek i lekparken
När vi lekt klart var de dags att laga mat, och när vi ätit färdigt kom Dennis över för lite plugg.. Somnade ganska skapligt sen. Bella med:) framför Pippi Hihi.

Måndag Ja jag vet helgen är slut:) har dock glömt bort de hela dagen Haha. Vaknade, steg upp, tog de lungt. Ringde flyttfirma och gick promenad i väntan på Sandra och Thea. När vi kommit hit stannade tjejerna ute på tomten
Vi fikade även för att sen ge oss iväg ut för lite mer bus. Denna gång i backen och lekparken. Klockan drog iväg och vi fick dra med oss två tjuriga damer hem. De gick över väl hemma sen och jag lagade mat som vi avnjöt:).

Glömde blöjor när vi handlade innan så följde dem till bussen och köpte blöjor på vägen hem sen.. Efter de gjorde vi inte mycke vettigt inte:)

Helg...

Skapligt skönt:) faktiskt..

Fredag så jobbade jag till tre. Sen väntade jag på bussen som var 25 minuter försenad. Och när vi var straxt efter rese stannade självklart för att hjälpa till då bussen framför krockat.. Blev med andra ord skapligt sen till dagis och fritids. Vi behövde inte stanna allt för länge vid krocken. Mer invänta andra bilar som var på väg. Hämta Bella sen Linnéa och sen hem och packa. Mats kom straxt efter vi kom hem. Och Bella åkte iväg. Först vänta vi en stund men sen käka vi. Och då kom Dennis över så vi gick handlade och efter de umgicks vi bara.. Synd att jag inte hittade kluddet:(.

Lördag blev jag väckt tidigt av en tös som ville ha välling. Sen somnade hon om. Men inte jag. När hon hade vaknat gick vi till min mamma. Lämnade av sötnosen och gick till min gamla lägenhet för att städa..

sen var vi hos mamma och åt
Linnéa åt sin allra första:) och de var gott...

Söndag Vaknade vi jätte sent och gick iväg till ikea för att inhandla present. Sen gick vi iväg till min mamma igen. Till Sofies kalas eftersom hon fyllt år :) Stannade rätt länge men sen gick vi och handla och sen hem och lagade mat och käka.. :) läggdags nästan direkt.. Nu tittar jag på lite film.. Och ska straxt sova..

Rast..

Sitter på rast och är riktigt riktigt trött. Så slutar man inte fören 16. Hämtar Bella 17. Linnéa 17.20 och inte hemma fören 17.45 typ.. Så ska man laga mat och äta klara 18.45. Hinna med att göra något ihop 19.15 ska Linnéa i säng och då ska vi läsa läxa som förhoppningsvis är klart till 20 så Bella kan gå och sova. Och då, då kan jag lägga mig ner helt utslagen på sängen. INTE för tallrikarna måste sköljas av. Men sen. Sen äntligen..

Trött

Fast inte så jätte farligt nu faktiskt. Mest frusen Haha..

Flytten gick bra sen. Har fortfarande ont i hela kroppen. Har ännu inte packat upp. Många lådor jag vill börja med stor ju här
vilket jag inte alls var beredd på. Och så har jag varit sjukligt trött också.

Första natten sov även Cissi här. Somnade straxt efter nio. Så tror jag kl ringde runt sex sen. Så 9 timmar sov jag innan de var dags att gå upp och jobba. Var riktigt dålig hela dagen på jobbet och riktigt riktigt trött. Linnéa var hos mormor, även Bella efter skolan så hämtade upp dem där och handlade lite innan vi gick hem. Somnade säkert runt tio sen. Mats var här och hjälpte till att skruva ihop sängar och bordet lite säkrare. Så de blev lite sent i säng för damerna. Sen sov jag till halv 9. Tyvärr men 10,5 timme blev de så nu har jag sovit igen mig lite och var inte alls så trött på jobbet sen.

Längtar till helgen ville jag först skriva:) men när jag började kom jag ju på att de ska städas då. Så får väl längta till helgen efter då.. Så man får lite mer tid till att fixa i ordning här hemma. I morgon jobbar jag ju som jag gör alla dagar men i morgon slutar jag sent. Så är hemma runt halv 6-6 på kvällen. Då hinner man ju bara laga mat och sånt innan läggdags. Känns de som. Lite annat hinner man ju med men så ska man ju ta de lungt och sova med så man orkar upp på morgonen sen för och jobba igen.

Nu yrar jag bara så ska avsluta och sova:) Godnatt.

Aldrig mera flytt för min del..

Gillar inte alls de här med att flytta. Tänk om vi inte trivs alls där borta? De får vi ju hoppas på.. För jag gör inte om de här igen. Och aldrig ska jag samla på mig något igen. Ingen reklam tack blir de till och med. Och jag tänker inte bjuda hem folk heller. Och så blir man bara sur och irriterad och vill kasta allt. För vad ska man med allt till? Ingenting

Började packa lite smått i början av månaden. Eller rättare sagt började rensa bort massa saker. Hjälpte tydligen inte nu.. Så var Sandra här en lördag och hjälpte till med kläderna och i barnas rum. Och så fick jag och Linnéa maginfluensa. Minns inte vilket som var först i ordningen där men så började i varjefall denna härliga resa. Och jag tänkte att jag hinner jag har god tid på mig. Och de hade jag också.. Men sen kom annat och ställde till de istället.

Den stora packhelgen när Mamma,Mats och Sandra skulle komma hit och hjälpa till, blev de inget med de för de blev sjukhuset istället. Natten innan var nästan helt sömnlös. Och när vi kom hem blev de inte allt för mycke sömn heller. Men lite ändå.
På söndagen kom Mamma och Mats igen. Men då gjorde vi inget utan bestämde att vi skulle köra bort lådor på onsdagen så skulle ju Micke hämtat sina grejer så skulle de hjälpa mig och packa den här helgen lite grann när man såg vad som skulle göras. Och på kvällen blev de akuten igen. Till jätte sent. Men då fick jag sova länge sen. Tack och lov.
Måndagen började sen med att jag fick sitta med en jävla mugg och försöka få henne att kissa men när vårdcentralen stängde gav jag upp och skulle börja med maten. Då blev de bara bråk och tjaffs istället. Och jag packade Mickes grejer. Han ställde även ut en del i trappen som han sen ställde tillbaka. Kvällen slutade sent och argt och jag sov inte den natten alls.
Tisdagen fixade jag så min lägenhet faktiskt skulle förbli min. Och sen träffade jag fel människa på vägen hem och han vägrade lämna mig ifred utan skulle bara bråka vilket sen slutade jätte jätte konstigt tack och lov fick de ett slut. Och sen spenderades dagen hos mamma innan jag vi gick hem och då kom Dennis över och ville ha hjälp med läxan och jag hämtade även nycklarna. Bella hade feber och Linnéa mådde bättre. Men alla sov dåligt under natten ändå.
Onsdagen skruvade jag ner hyllan vilket tog extremt lång tid. Varför sitter de ihop så krångligt? packade lite och Mats körde bort grejer, sen åt vi hos mamma.
Torsdagen grejade jag i sovrummet och mådde konstigt under förmiddagen. Sen gick vi bort till lägenheten och kolla innan vi gick hem. Tid de har laget frös jag som en tog och fick lägga mig. 39 graders feber suck. Och helst slut.
Fredagen började Linnéa må dåligt igen så då var vi två. Framåt kvällen kände jag mig bättre men hon blev sämre.
Lördagen kunde jag inte för lyfta ett finger utan att hon grät. Hemsk morgon så jag ringde och frågade om hjälp. Men ingen hade tid innan kalaset. Sen blev de kalas:). Och på vägen hem frågade jag om hjälp men nej. Försökte packa men de gick inte. Ringde och bad om hjälp igen. Och nu kom Sofie en stund men inte heller de hjälpte. Tillslut somna hon och jag har packat som en tok. Tyvärr. Stort TYVÄRR. Är sopsäckarna slut. Så kan inte kasta de jag behöver. Sen tog även lådorna slut. Men de är mest smågrejer kvar som jag kan ta på vagnen några omgångar. De ändå är väl Bella och Linnéas täcken och kuddar som måste med då. Och disken med.. Men annars så..

Jobbigt...

...de är precis vad de är just nu.

Är otroligt känslig och har även gråtit nu ikväll. Flera ggr..
Vet inte men tror de beror på att de senaste veckorna och definitivt den senaste har varit ganska påfrestande på fysiskt och psykiskt. Har inte sovit ordentligt på jag vet inte hur länge.. Jag behöver verkligen sova. Men då hinner jag inte klart pga att jag inte får göra något för feberfia..

Sofie, räddaren i nöden, kom hit ikväll nu för att sitta med Linnéa så jag kunde packa. Vi har ju varit sjuka i stort sätt nästan hela jävla januari så har inte kommit så himla långt. Och i morgonbitti ska allt vara klart. Blir uppe hela natten ändå men ja. Nu funkade de inte för dosan till dvdn har försvunnit spårlöst för att Bella aldrig kan låta dem ligga kvar där de ska vara. Nej hon tar med dem till toa, köket ja var som. Och nu hittar vi den inte så de går inte titta på pippi. Vilket innebär döden nästan. Så Linnéa sprang efter och ville bli buren och bara grät ändå. Så jag ligger nu med henne på magen och hoppas hon ska somna så hjälper Sofie till och packa. Men den lösningen verkar inte fungera heller. Vi ska testa byta snart igen..

Sjuk?

Satt (låg) i soffan och läste Corren på telefonen varav jag läste om en som fått en hjärtinfarkt och de sa inom sjukvården att denna skulle ta en värktablett och återkomma dagen efter. Men denna person avled och händelsen är Lex Maria anmäld. Och då hamnade jag ju på den sidan där anmälan stod och när jag ändå var där blev jag himla nyfiken och började läsa andra anmälningar och..
Jag hoppas att varken jag eller någon närstående ALDRIG blir allvarligt sjuk för fy vad slarviga en del är inom vården.

Läste om ett annat fall "rörande försenad utveckling hos ett spädbarn" Men kan väl inte direkt påstå att de är sjukvårdens fel att de blivit så. Snarare föräldrarnas faktiskt.
"Universitetssjukhuset i Linköping har gjort en anmälan till Socialstyrelsen enligt Lex Maria. Anmälan rör dålig viktuppgång hos ett spädbarn från och med fyra månaders ålder. Under de följande månaderna sker ingen viktökning alls. Enstaka kontroller på BVC kommer till stånd men familjen uteblir"
Struntar familjen i att gå dit kan väl inte de göra något? Bvc är ju frivilligt. Och de är heller inte meningen att de ska jaga alla vuxna människor som uteblir? De är ju som sagt vuxna.
"Vid kontroll vid 10-månaders ålder är barnet så påverkat att det akut remitteras till Barnsjukhuset för utredning och behandling"
Tycker de är så konstigt. Men de här är fortfarande föräldrarnas ansvar. Skillnad hade de varit om föräldrarna gång på gång kontaktat bvc pga att barnet inte ökade i vikt och familjen inte fick någon hjälp. De är svårt för dem att hjälpa någon som inte kommer dit?
Bara en tankeställare jag fick medans jag läste

Men nu förbjuder jag mig själv att fortsätta läsa där. Annars kommer jag aldrig våga sätta min fot på sjukhuset någonsin igen. Först tänkte jag att de var en himla tur att jag inte bodde i Norrköping. 5 anmälningar bara under januarimånad i år. Men slår man ut de på ett helt år sen är inte Linköping mycke bättre. Och alla dessa dåliga(vård)centraler..

Mina Barn

Född: 11/01-2003
Var: Linköpings bb
Tid: 02:51
Födsel vikt: 3580 g
Födsel längd: 50 cm
Namn: Gabriella
Andranamn: Malin
Efternamn: Gullberg (men Appelqvist ska läggas till)
Ålder: 8 år
Namnbetydelse: Guds vän
Nyligen lärt sig: oj, räkna minus?
Dagis: inget, går i skolan
Vikt nu: 24 kg
Längd nu: 138 cm
Mammagris eller pappagris: Mamma?
Favorit bus: Massor:)
Favorit mat: Pizza, hamburgare
Favorit leksak: Peanut, en hund


Född: 30/04-2009
Var: Linköpings bb
Tid: 16:37
Födsel vikt: 2820 g
Födsel längd: 47 cm
Namn: Linnéa
Andranamn: Maria Mikaela
Efternamn: Gullberg
Ålder: 1.5 år
Namnbetydelse: Underbar
Nyligen lärt sig: Två ords meningar
Dagis: Kanoten
Vikt nu: 11 kg
Längd nu: 78 cm?
Mammagris eller pappagris: Mamma
Favorit bus: Klättra
Favorit mat: Ris och sås
Favorit leksak: Väskor. Har ingen speciell egentligen leker med olika

RSS 2.0