Ett nytt år närmar sig..

  med storm steg....
Och eftersom allt blev inställt tänkte jag först ge bort kläderna jag köpt till Cissi i födelsedagspresent. Vad ska jag med de kläderna till en vanlig dag. Så mycke glitter har man bara på nyår..
Fast vad ska Cissi ha de kläderna till då??. Ne de får vara kvar i min ägo. Ska till och med ha dem på mig i morgon. Jävla tur att jag inte slösade pengar på att köpa kläder till barna i år..

Hur som, Bella åker vid tre tiden ungefär i morgon. Så drar jag och Linnéa med bussen som går 15.47 in till stan. Där får vi vänta i nästan en kvart innan nästa buss går. Sen går vi hem till Sofie och Mattias där vi ska äta med dem och de nyårsfirande gänget. Men sen åker vi hem igen när de börjar partandet. De är ju inte riktigt något för oss. Sen blir de hem och sova och hoppas man inte blir väckt av de där jävla raketerna sen..

Men de är nog ingen risk. Jag lär vara jävla trött så de sover jag ju igenom. Nu ska jag kolla färdigt på filmen. Och sen sortera tvätt. Sen får man vänta en stund till kl är typ kvart i sex. För då blir de att kila ut till tvättstugan och tvätta. Börjar få undan en hel del smutstvätt nu. Men högen med rentvätt växer i ilfart. Ska sortera dem nu i samband med tvättstugan och packa undan de kläder som är för små och så. De är rätt mycke. Väldigt mycke faktiskt. Känns bara som allt kvittar..

Hopp

Tänkte egentligen skriva ett roligt inlägg. Men tappade helt lusten. Tappade helt lusten till allt. Ska fan gå och lägga mig och inte kliva upp igen fören på lördag. Imorgon är den sämsta jävla dagen på hela jävla året. Fan vad jag hatar nyårsafton..

Tomt.

... Ja de är precis vad de känns här nu. För idag sover Bella över hos en kompis för första gången. De känns väldigt annorlunda jämnfört med hur de känns när hon sover hos sin Pappa.. Fick sms förut som jag inte riktigt fattade. "pusspusspusspusspusspuss:) Love ice äred" bad henne skriva om men hon ringde upp. De hade berättat spökhistorier så Ice var rädd och kunde inte sova:).

Har även hunnit kolla in rean också. Som vanligt hittar jag INGENTING men min kära syster tjänade 849 kr. Hon köpte nämligen tre par skor för 198 kr som egentligen skulle kostat 1047 kr. Hon är en jävel på att fynda den damen.. Ett par skor som jag tittat på hur många ggr som helst fick hon med sig:). Blir nästan avis..

Jag hittade i varjefall nyårs kläder. Nu kunde jag tyvärr inte ha klänningen för jag blev så grymt fet i den att tårarna bara rann.. Men resten ska jag ha..
Har inte prövat byxorna än men tröjan. Och den blev jag kär i så fort jag såg den..

Fast egentligen spelar de kanske ingen roll vad man har på sig. Ska bara ligga på soffan ändå.. Förutom mitt på dagen då.. För då firas självklart min systers 16.e födelsedag..
  Fast nu måste jag sova. Har visserligen tagit bort mig ur bokningssystemet i morgon. Men kl ringer 7 i fall att Bella skulle komma hem. Och bara för de gör hon väl säkert inte de. Men men. Bäst att vara vaken ändå..
Pussar

Annandag Jul..

Natten var HEMSK.. Riktigt jävla hemsk.. Från att kl var ca 23 vaknade Linnéa ungefär en gång i halvtimmen och var ledsen. Så vid två tiden orkade jag inte gå fram och tillbaka mer så hon fick sova inne hos mig. Då ville Bella med göra de. Men hon busade självklart upp Linnéa först så då ville ju inte hon somna om. Utan leka. Vid fyra sen somnade även Linnéa. Då hade Bella sovit sen halv tre.

Linnéa är ju så himla rolig med hon måste sova på en speciell kunde. Annars går de inte. De är inte hennes kudde utan Bellas så hon brukar få låna den tills hon somnat då tar Bella tillbaka den. Så i natt skulle den ju följa med in till min säng. Och de går ju som sagt bara somna på den kunden vilken gäller för alla:) Så ALLA TRE skulle ligga på den. Hon bestämde hur stor del man fick. Sen gjorde hon tält av täcket och satt där under med lampan och prata. Sen visade hon vart grejer brukade vara när hon hade de rummet förut. Hon är inte dum hon inte och morsan blev skapligt chockad.. Faktiskt..

Sen vaknade dem ganska tidigt idag. Suck.. Och vid två skulle vi varit hos Inga-Maj. Vi gick hemifrån halv tre. Så vi blev lite sena.. Men de var dem också. Så pratade dem (och jag satt helt tyst) medans alla ungar lekte. Sen käka vi lite. Och öppnade julklappar och efter de hittade de lådan med alla leksaker som de så fint tömde i hela hallen. De kastade pil på kylskåpet och härjade runt. Jagade den stackars katten. Som Linnéa förövrigt är rädd för:) dessutom gillade hon alla andras julklappar bättre än sina egna. Allra helst Davids. Så hon gick och tog dem HELA TIDEN..

Väl hemma är huvudvärken ett faktum. Blev lite pärlande
Så har vi ätit lite med. Båda tjejerna sover och de gör jag med snart...
  Kramar
känns rätt tråkigt att helgen redan är slut. Känns nästan som Julen har förstört en vilohelg med. Även om Julen varit bra och så. Haha svårt att förklara:)

JULAFTON..

Så här såg vi ut en dag som denna:)
Jag, Bella och Linnéa.


Blev väckt av båda tjejerna i morse, och då öppnades julklapparna som låg i strumpan. Efter de bada dem och sen åt vi en riktigt god frukost.. Lite omvänd ordning kanske men:) Efter de gick Bella med Cissi hem till mormor och fixade håret medans jag gick till centrum och handlade.

När vi kom hem igen alla tre sov Linnéa middag medans jag och Bella sminkade oss innan morfar kom och hämtade upp oss och vi gick vidare till mormor

-Känns rätt meningslöst att skriva om de här då alla som läser min blogg var där Haha-

Väl hemma gjorde vi i ordning lite julegott och mös ner oss i soffan till Polarexpressen. När filmen slutade blev de nattning att lillbus. På med myskläder och Svensson Svensson för mig och Bella. När de slutade stod tvn bara på medans vi spelade Uno. Sen ritade vi lite. Eller Bella gjorde tills hon fick hoppa ner i sängen och sova hon med.. Vilket jag med borde göra för länge sen. Ändå sitter jag uppe.
VARFÖR??
Bums i säng nu Malin

Och Tack för alla fina och roliga julklappar vi fått:). Tack Tack..

En Sång Från Hjärtat

När nånting händer och det känns så kallt. Det ända man ser är mörkrets fall.
Jag försöker se upp till himmelen nu. Men jag kan inte se dig något mer.
Och ingen kan nånsin ta din plats i mitt liv. Och vad ska jag göra utan dig?

Jag gråter ofta. Och vad ska jag göra utan dig? Alla minnen när du såg i mina ögon. Och ingenting får dig tillbaka nu.

När allting var som svårast för dig. Så sa du adjö och lämna oss kvar.
Mina tårar faller för min saknad är så stark. Så mycket tid du hade men nu är det över.

Ännu ser jag dina tårar. Ännu hör jag din röst. Jag kommer ihåg ditt leende. Jag kommer aldrig lämna dig.

Jag gråter ofta Och vad ska jag göra utan dig? Alla minnen när du såg i mina ögon. Och ingen kan får dig tillbaka nu.

Nej, inget kan få dig tillbaka nu!!
  Linn - En Sång Från Hjärtat

Dan före Dopparedan...

Dagen blev kanske inte riktigt som tänkt. Inte alls faktiskt.. Vaknade ju i morse, eller vaknade flera ggr i natt. Men sen väckte tjejerna mig och huvudvärken var fan inget rolig, ville inte riktigt kliva upp för de var kallt med. Bör tilläggas att jag sover i mysdress och sockar. De var verkligen svinkallt. Låg kvar en stund i sängen. Ganska lång stund. Sen ringde jag min mor som tyckte jag skulle ringa till sjukvårdsrådgivningen.

Sagt och gjort. De var telefon kö 5 min sa de men fick vänta 10. Typiskt mig alltså:). Sköterskan sa att någon var tvungen att titta på mig. Antingen på akuten eller vårdcentralen. Jag valde vårdcentralen.. Så jag ringde dit och fick en tid halv två så pallrade mig upp och städade badrummet. Eller vi gjorde alla tre. De var lite för trångt för de kan jag lova:) sen klädde vi på oss och gick iväg. Då tänkte jag att vi kunde ju gå upp och handla sen när vi var klara. Jaja. Tjugo i blev jag inropad. Och mina älsklingar satt kvar i väntrummet och läste.. Men de gick jätte fort så de var lungt hon lös i mina ögon så fick jag sträcka ut händerna och blunda. Och efter de fick jag vänta i väntrummet medans hon ringde jourläkaren akuten.

Sen kom hon ut med en remiss i handen och jag fick åka till akuten och ligga i en sån här rolig apparatMen innan vi gick in tog vi svängen förbi kiosken och köpte macka till Bella, Linnéa somnade i vagnen på bussen. Bör jag tillägga att jag var livrädd på bussen.?. Upp till akuten i varjefall. Vidare upp på röntgen men sen ner igen till akutröntgen. Tjejerna väntade igen i väntrummet.. De var så himla duktiga mina älsklingar. Verkligen super:)

De visade inga blödningar i hjärnan så fick åka hem igen. Gav faktiskt busshållplatsen en chans till. Men de var den sista. De är så mycke is där att bussen inte kan åka närmare. Jag klev av utan vagnen och Bella min ängel fick hjälpa mig ner med vagnen sen. I fortsättningen använder vi hållplatsen efter..

Väl hemma igen blev de städning igen. Och vi missade julkalendern idag också:(. Men nu är de fint i badrummet hallen och köket. Halvfint i vardagsrummet. Hann inte dammsuga och så där..
  Ja de var min dag de, Pussar
  och God Jul förresten:)

En liten olycksfågel

Har haft en bra dag (igår) som började med att vi försov oss till tandläkaren. Skulle egentligen jobbat efter så valde en jätte tidig tid men väckarkl har ju lagt av:(. Och jag är sjuker. Vi åkte till stan ändå eftersom vi skulle möte Pernilla efter tandis en snabbis och få julklappar. Och sen fick vi en ny tid till tandläkaren men 13.30. Passade även på att handla lite julklappar.

Men på vägen hem när de var dags att kliva av bussen, de var då de hände. Bussen stannade alldeles för långt från kanten. Och jag gick baklänges ut. Vilket jag alltid gör oavsett hur långt ifrån bussen står för de är lättast så. Har nämligen hänt att vagnen fastnat mellan bussen och trottoar(stavning)kanten. Men idag när jag kliver ut hamnade jag inte på fötterna. Det var bara is där så foten (fötterna) gled in under bussen och jag drog i backen med en jävla smäll och eftersom jag höll i vagnen fick jag med mig halva den ut på mig. Resten stod kvar i bussen. Och jag börjar skrika "hjälp mig upp, hjälp mig upp" Bella bara stod och stirra. De som klev av samtidigt vände sig om och STIRRA. Han som körde bussen satt bara kvar på sin plats. De kom fram en tjej och lyfte in vagnen i bussen igen och jag fick kravla mig upp. De gjorde ont i hela rumpan och svanskotan när jag reste mig. När jag sen fick hjälp med vagnen upp gjorde ont i handen. Och en annan tjej på bussen kommer fram och ger mig en handväska. Va tusan den är inte min. Självklart satt jag vid vagnplatsen men när jag gick av kastade jag väskan till ett annat säte?.

Halta bort till mormor (min mamma) för att hämta Sofie och lämna av Bella för att fortsätta handla. Och då har jag ett sånt grymt tryck i bakhuvudet och inser att jag slog i de med. De har typ strålat fram mot pannan. Men när jag ligger ner gör de ont mitt uppe på. Har fortfarande ont i huvudet:( Jätte ont.. De där trycket är kvar i bakhuvudet.. Tyvärr..

Hade jag inte varit tvungen hade jag slutat åka med östgötatrafiken. Men nu måste jag ju. Men jag kommer aldrig mer använda den hållplatsen..

Något äckligt och något roligt.

Tänkte berätta om lite grejer. En äckligt och en jätte gullig. Tycker man inte om äckliga grejer behöver man absolut inte läsa texten som är längre in än de andra. Kan nämligen inte sova. För jag blöder. Från tre ändar Haha dumt de lätt. Men ja:) jag har hostat sönder något blodkärl eller något skit, smakar blod i hela munnen blöder ju inte mycke eller så. Men ja de var så de började så nu till de äckliga..
  Först och främst har jag så grymt ont i halsen och runt tungan. De liksom värker, ja ja. De hjälper lite med värktabletter som tur är. Men förutom de hostar jag som en tok typ hela kvällen har jag hållt på. Till slut kom de lite blod, smakar illa än med de kan vara för att jag efter de fick näsblod. Lyckat va. Satte mig upp och när jag andades in var de som om jag andades in någon stor grej. Så automatiskt fräste jag ut med den näsborren och ut flyger en stor jävla grej och jag tänkte vad i helvete har jag andats in nu (tänkte om de var något från sängen först som någon lagt där Haha). Små rädder lyser jag med telefonen. Men de var bara snor. En stor snorklump och lite blod. Och efter att jag gjorde så fick jag näsblod. Så himla typiskt. Underlättar inte sömnen direkt.. Tyckte ändå de var lite häftigt, aldrig varit med om liknande.. Aja de var de äckliga:)
Och nu till de gulliga. Bella var med och kollade på början av finalen till ung och bortskämd. Vid ett klipp med tjejerna som är så snygga annars börjar hon genast diskutera:)
Bella: Vad fula tjejerna ser ut utan smink
Jag: Jo de är rätt vanligt faktiskt
Bella: Men du är ju aldrig de

Hon vet hur man uttrycker sig på rätt rätt.. Super gulligt. Klart morsan är vacker utan smink.. Hihi gullig hon är:)

Ångest.

Har fet jävla ångest inför flytten. Alltså jag vill verkligen komma ner på botten och jag vill verkligen ha altan och barnpool och göra snölyktor och slippa alla trappor och kunna ha vagnen inne och gå och handla utan att behöva springa upp och ner flera ggr. Just nu drar jag mig för att handla. De är långt till tvättstugan så jag drar mig för de med. Plus de med att få ner tvätten. I nya lägenheten är tvättstugan precis utanför dörren. Och jag kan ha egen tvättmaskin i badrummet. Vi kommer ha en kanonlekpark precis utanför altan. De blir närmare till ekdungen, barnen får varsitt rum igen. Utan att min säng behöver stå i vardagsrummet. Jag längtar faktiskt.
  Men ändå denna jävla ångest...
  Allt som ska packas. Eller rättare sagt all jävla skit man ska behöva gå igenom. Varför har jag så mycke skit? Jag mår dåligt av att gå upp och behöva tänka på allt man måste gå igenom. Vad har hänt den sista tiden. De är som att allt bara växer.. ALLT verkligen. Och jag förstår inte hur vardagsrummet kan se ut som de gör idag. För de har jag städat hela dagarna två dagar i rad. Jag har dammsugat 5 ggr. Och plockat och plockat. Men de syns inte alls. Man skulle kunna tro att jag struntat i de i flera veckor. Men de är inte så.
Så fort jag säger åt Bella. Ca 300 ggr om dagen. Skyller hon allt på Linnéa. Jag vet att de inte är Linnéa. Hennes 4.e par vinter vantar är borta. För bara den här vintern. Och när jag sa till henne idag om de skyller hon direkt på Linnéa. De är inte hennes fel att inte Bella lägger dem där de ska ligga. Hon bara kastar dem på golvet eller vart som helst egentligen. Trött på de. Trött på allt jävla tjat. Allt är verkligen överallt och så måste jag hinna med att röja. De tar henne 5 min att stöka ner något som tar 1 timme att städa. Hur är de möjligt. Jag fattar inte. Och när jag pratar om de stirrar hon bara. Hela förra veckan bestod av gräl och tårar pga att hon gör som hon gör. Men blir de någon förbättring. NEJ...

Och därför har jag jätte ångest. För jag orkar inte. Jag gör inte de. De är bara hur mycke som helst hela tiden..

Ung och Bortskämd

Nu tittar jag på finalen.. Är himla besviken på att Thim-Joel åkte ut igår.. Och de tre lataste är kvar. Sjukt ju.. Eller Daniel hade förbättrat sig oerhört sista avsnittet men Paulina har bara glidit med. Dålig stil.Daniel ser förövrigt ut som Nils Karlsson Pyssling. Nu vet jag inte vem jag tycker ska vinna ju. Har inte gillat något av dem under hela tiden.. Bara inte Paulina vinner visserligen..

Brown eyes

Jag köpte mig en gång i tiden riktigt blåa linser. Jag hann väl aldrig direkt använda dem till något speciellt och ena råkade gå sönder så den irriterade ögat massor.

Nu här jag köpt mig ett par bruna:) Jag här tänkt använda dem vid tre speciella tillfällen ett här redan passerat och de var i lördags. Andra två är julafton och nyårsafton. Och jag tycker själv jag passar kanon i bruna ögon:)

Här en för och efter bild från när jag prövade dem.
FÖRE:

EFTER:


Vad tycker ni?

Hemma Måndag

Idag här jag varit hemma och varit sjuk. Hes som tusan. Fast de går till och från de där ibland försvinner rösten helt, ibland låter den bara helt galet bara:)

Cissi kom hit för att greja. Vi hinner aldrig så långt Haha. Hann väl i stort sätt börja när telefonen ringde och jag blev tvungen att flytta på soffan och fråga Cissi om hon kunde hjälpa mig i hallen istället. Sen tog de två sek innan de ringde på dörren
och då fick jag ett nytt fönster. Yes:)

Efter de fortsatte vi och jag försökte beställa mat i 1,5 timme men de ville inte funka så gav upp och gick till mamma och lånade datorn. Och då fick de bli kina mat från ming. Skit gott:) och man blev jätte mätt. Så fortsatte vi igen.. Jag kommer ALDRIG bli klar..

Tog även lite bilder på Linnéas julpyssel jag satt upp. Bellas är fortfarande hemligt:) de ska bli julklappar nämligen..
Visst är de fint:)

Super duktig är hon..

Dag 30, Ett Sista Ögonblick

De här med ögonblicken alltså Haha..
Mitt sista ögonblick är ju förhoppningsvis inte kommet ännu. Men de sista ögonblicket jag ska skriva om här får bli studenten..

Först vågade jag inte sova för vi skulle vara i trädgårdsföreningen halv 7-7 på morgonen om jag minns rätt. Jag åkte i varjefall in med första bussen som går. Natten spenderade jag med att sminka mig och platta håret. När solen började lysa på huset mitt emot minns jag, de var härligt:). Väl i trädgården tog vi kort och så. Tyckte de var rätt tråkigt där. Riktigt mycke folk. Och väl i skolan var de inte så kul heller. Inte heller i ishallen. Men de blev roligt när jag slappnade av... Och de var grymt nervöst att gå upp på scenen och skrika innan vi skulle åka vagnen.

Vagnen ja. De roligaste på hela studenten.. Så här efteråt är jag faktiskt himla besviken på den dagen:(.. Aja efter vi åkt vagn genom stan blev de fika hos mamma och jag bytte om till byxor och sen iväg in till stan för middagen som var äcklig. Sen gick vi ut och dansa och jag drack och drack och drack kändes de som. Men blev inte ens lite berusad de kändes med trist. Så jag och Frida tog bussen hem till mig och sov istället. Hon hade inte heller så kul. Alla kom ifrån varandra direkt när vi ätit nämligen. Alla utom jag och Frida hade respektive någon annanstans som de också ville fira med.

Så ja de bästa med hela studenten var att åka traktorvagn Haha..

En kvar.

Bara EN kvar nu.. Och efter de kommer de en ny presentation av mig här på sidan..

Dag 29, Mina Ambitioner

Den här kanske till och med varit svårast Haha. Eftersom jag inte kunde komma ihåg vad tusan ambition betydde:).. Men Har fått lite hjälp med de som tur är.

Så vad strävar jag efter, vilka mål har jag i livet.?
Vad är min drivkraft, det som gör att jag orkar o vill fortsätta?.

Och de är ju förstårs också jätte jätte svårt.. Vad tusan är de. Nä de är inte så svårt för de är mina barn. Jag är allt för dem. Fast jo den är ändå svår. För en gång i tiden ville jag ge upp trots Mitt då ena barn. Men hon har så många andra runt omkring sig att de kändes bäst.. Men nu vet jag bättre.. Jag vet att ingen av alla de andra som finns runt omkring henne någonsin skulle kunna ersätta mig. Och hon får de aldrig bättre utan mig i vilket fall. Hon kanske utåt sätt skulle få de bättre men hon skulle må sämre inombords.. Jag tänker stanna så länge som de är möjligt. Sjukdomar och olyckor kan man ju inte rå för. Men så länge jag kan då ska jag de. Och min yngsta tjej har nästan ingen. De ÄR bara JAG som är den ABSOLUT viktigaste personen för henne..

Så min största drivkraft att orka fortsätta de är dem..

Och jobbet, min största drivkraft där är pengarna. Sen är de barnen också för de är himla kul att jobba med barn. De härligaste varelserna så jorden. Men mest är de pengarna. De är typ inga pengar och väldigt väldigt långa dagar så ibland vill jag bara ge upp de ändå.. De känns inte värt de att vara ifrån dem så otroligt mycke för så lite pengar.. Men pengar är ju pengar och lite pengar är bättre än inga pengar. Och så länge man har råd med de nödvändigaste är de bättre än inget..

Men jag har inga jätte mål just nu i livet. Drömmar har jag som är just drömmar. Men inga direkta mål jag jobbar efter. Tar de än så länge som de kommer för de är de som fungerat allra bäst för mig..

Dag 28, De Här Saknar Jag

De jag saknar allra allra mest just nu är min röst. Den bara försvann. Och då har jag inte alls pratat mycke utan suttit med och hängt med i samtalsämnet. Och helt plötsligt när man öppnar munnen för att själv kommentera var de någon hest läte som dök upp Haha.. Va fan...
Har visserligen ännu mer ont i halsen nu.. Och vad misstänker man när man har ont i halsen. Ja de är klart...

Förövrigt är de ett någorlunda socialt liv jag saknar. Umgås aldrig direkt med någon utan de är jobb och barna.. Lite trist.. Och Cissi med förstårs..

Dag 27, Min Favoritplats

Den ligger vid vattnet. Har ingen specifik. Bara de är sommar, sol och vid en sjö (badplats). Visserligen en fin sådan. Som är mycke bad och barnvanlig. Ingen sunkig, äcklig. Ja ni fattar så länge de är fint. Ja då är de min favoritplats.Ni får helt enkelt nöja er med mina svar Haha. Har ju inte ett rakt svar på en ända fråga. Finns ju alltid hur många som helst och jag kan inte vara direkt specifik ju:) Man (jag) kan inte skriva om en bra sak eller en dålig de finns ju många. Men de är sån jag är. Och när jag pratar (eller skriver) kan jag aldrig hålla mig till just de ämnet utan grenar hela tiden iväg. Den röda tråden finns sällan med. Måste tappat den någonstans när jag var liten, för jag vad jag minns nu så har jag alltid varit sån.. Take it or leave it liksom:).

Dag 26, Mina Rädslor

Åh orkar inte vänta Haha

Jag är rädd för att de ska hända mina barn något.
Jag är rädd för att vi ska drabbas av någon hemsk sjukdom som inte går att bota.
Jag är rädd för att fastna i hissen.
Jag är rädd för att barnen ska komma bort i från mig.

Tror de mesta involverar de första. Att de ska hända något:)
Hur som... Jag här fastnat i hissen två ggr. Eller egentligen bara en. En gång på Lindex i stan jag hade åkt ner hela vägen i den trånga i hissen (de är en sån man trycker in knappen hela vägen) och de tog plötsligt stopp. Och jag kunde se dörren där uppe men ingen där nere. Fick panik. Tills jag upptäckte att dörren var bakom ryggen:) så jag fastna inte egentligen. Gick ut. Men kunde inte Kolla. Var helt skakis. Så frågade en som jobbade där om hon kunde åka upp med Bella och vagnen igen:)

Andra gången var på ikea. Bella stod för nära dörren. Hissen bara stanna och jag fick panik. De liksom känns i hela kroppen och håret ställer sig rakt upp.. Och jag börjar skrika Haha. "Tryck på en knapp. Tryck så tvåan, tryck på tvåan". Hissen började åka igen:) så egentligen satt vi inte fast då heller. Men hemskt var de..

Men mest jobbigt var när barnen försvann. Jag grät som en jag vet inte vad och ringde polisen helt förtvivlat. Varför bad jag dem gå i förväg på en helt rak väg?.


Dag 25, En Första...

Humm en första. Kan ju skriva om En Första Dag På Jobbet nu när jag ändå sitter på jobbet ute i berg och väntar på att börja:) eftersom jag är beroende av bussar kom jag en halvtimme för tidigt.. Men nog om de:)

En Första Dag På Jobbet- Min första dag:)
Fick jobbet på torsdags eftermiddagen. Sen skickades info och inloggningsuppgifter om och till bokningen. Så skrev in mig från måndagen. Sen satt vi hemma redo att åka halv 7. Kl gick och tjugo över 7 ringde en bokare och frågade om jag kunde vara på tornhagen i en förskoleklass kl 8. Visst själv klart sa jag. Kollar kl och inser att nu blir de jävligt brådis:). Klä på oss ytterkläder, sen iväg och lämna Bella på fritids. Och fort till Linnéas dagis och lämna av henne. Då är kl kvart i redan. Så fick trampa som en galning upp:) Jag hann.

Men väl där uppe får jag reda på att jag är ensam med 20 barn. Tur att några var sjuka:). Men de var en snällsjäl som öppnade dörren åt oss. Och ingen info om vad som skulle göras fanns. Och de var både klassföreståndaren och hon jag vikade för som var borta. Så jag fick vara för båda. Vi började med samling. Barnen förklarade att de skulle bytas värdar så de gjorde vi. Och så pratade vi om helgen som varit och sjöng morgonsängen. Vid Nio kom en fröken till. En ordinarie:). Då blev de frilek medan hon berätta vad vi skulle göra. De hade pyssel på gång så jag hade halva gruppen och ritade och hon den andra. Men innan de var de fruktstund med sagoläsning. Sen blev de lunch. Och efter de slutade dem och jag gick över till fritids.

De var en rolig dag. Men konstig:)

Dag 24, De Här Får Mig Att Gråta

Tror jag missuppfattade upprörd uppgiften lite eller ska man skriva om samma saker nu Haha..

Vad gör mig att gråta?? Hmmm.. Jag var ledsen. Eller inte ledsen kanske men jag grät senast igår kväll. Till Couger Town, när Laurie blev dumpad Haha.

Annars gråter jag när någon är direkt elak mot mig. Jag gråter som sagt ganska ofta. Jag är en känslosam person. Jag gråter när någon pratar om mig med mig. Äh. Vill nog inte skriva om de här.. Kanske jag börjar gråta:).. Nee man jag gråter som sagt när jag är glad, arg, ledsen. Även om jag är svårt att visa att jag gråter. De är ju dock inget problem för mig eftersom jag nästan alltid är ensam..

En förälder är bara så lycklig som sitt ledsnaste barn

Dag 23, De Här Får Mig Att Må Bättre

Tragiskt.. Men jag vet inte...

Alltså de är väl alla de där små sakerna som får en att må bra..
Kan inte komma på något specifikt direkt. Men en riktigt bra dag består av att många pratar med mig, många ser mig (när jag jobbar alltså) jag har nämligen varit på ställen man blir helt ignorerad. Man försöker prata lite. Får något kort svar bara. Hemskt sånt där.. Så en bra dag är när de släpper in i gruppen. När barnen lyssnar och är trevliga:)
Och hemma lyssnar Ens egna barn utan att vara uppkäftiga och högljuda och man har de riktigt mys och trevligt. Och hinner träffa dem massor...

Annars uppskattar jag helgen nu på ett annat sätt. Fy vad skönt de är med helg. Man kan bara vara. Man hinner ut och leka och allt:) sånt får mig också att må bättre..

Hmm de är ju många saker som får än att må bra. Så länge man finns. Och sånt:) folk är snälla och ja:)

Lucia, 13 December 2010

Japp de är de idag ja:)

Dagen har fått sitt namn fram helgonet S:ta Lucia. Hon var en ung italienska som led martyrdöden år 304. Hon levde i Syracusa på Sicilien och i legenden sägs att hennes fästman angav henne för att vara kristen, efter att hon använt sin hemgift till mat åt de fattiga. Vid denna tid var det straffbart att vara kristen i det romerska samhället och hon dömdes till döden. Som hämnd stack hon ut sina ögon och skickade dem till angivaren.. Hon blev även dömd att bli glädjeflicka på en bordell. Har hittat lite olika berättelser om de där. Men hon hade lovat gud att aldrig ha sex. Och hennes mamma ville gifta bort henne. När mamman sen blev sjuk men mirakulöst tillfrisknade tog hon tillbaka att hon lovat bort henne. Vilket gjorde mannen arg. Han kände sig sviken och därför angav han henne. Hemskt är de i vilket fall.

Lucia firandet som förekommer nu är faktiskt en svensk tradition. Och de är främst förskolor och skolar som för traditionen vidare. Likaså Linnéas förskola:). Så där var vi i morse och kollade:) Bella fick ledigt på morgonen och vara med. Är lite besviken faktiskt. Först och främst fick vi inte ta kort. Under själva när de sjunger kan jag väl förstå. Men vi fick inte ens ta kort när de stod stilla innan de gick ut. DÅLIGT.. Sen såg vi knappt någon eftersom en fröken satte sig med Linnéa och en till i knät på sidan av typ lite bakom.. Av de lilla jag såg var hon duktig. Hon satt mest stilla. Gjorde lite rörelser då och då. Vi fick va kort inne på avdelningen sen men vad spelar de för roll. Är ju som att ta kort hemma då ju.. Här är ett från när hon prövade den i affären i vilken fall.
För fick inte ett ända kort som inte var jätte suddigt inne på avd. Eller jo när vi fika. Men då var luvan av...


Sen åkte jag och jobbade. Himla kul. ALLA barn kom ihåg mig. Inte alla vuxna men:). De första barnet jag träffa ropade när jag kom lite på håll.. "HEJ MALIN, är du tillbaka". Sen fick jag tusen frågor om vart jag hade varit. Om jag inte var vithårig förut och allt möjligt. Och sen. "kan inte du rita hello kitty till mig" typ nio tjejer sa de. Idag sa jag nej Haha. Målade tomtar och lucior som de fick färglägga. De tyckte även att jag skulle rita Hannah Montana men så bra kan inte jag rita:)

Ska tillbaka dit i morgon, de ska bli skoj. Sen onsdag blir de Vidingsjö och Fredag Ljungsbro. Har varit på båda ställena innan. Så de känns bra. Får se vart man hamnar på Torsdag bara:)

Dag 22, Det Här Upprör Mig

De är faktiskt ganska mycke saker som gör mig upprörd. Jag är nämligen en ganska känslosam person.

En sån som kan börja gråta för typ massor.. Som när allt är tyst och lungt och man går och plockar och plockar och ändå blir de ingen jävla skillnad och saker man tjatat om tio ggr om dagen fortfarande ligger överallt. Då blir jag ledsen och gråter. Gråter för att hon ta mig fan aldrig lyssnar på vad jag säger. Och varjegång jag tar upp de står hon bara tyst och glor. Sånt gör mig upprörd.

När barn far illa då blir jag upprörd. Räcker med att läsa tidningen så blir jag helt förtvivlad. Usch vad hemskt..

Idag blev jag kanske inte upprörd på jobbet. Dock ganska chockad över hur eleverna kunde sitta och prata om självmordsbombaren som om han gjort något bra.. För de tyckte de var bra. Och de hoppades på att de skulle få träffa honom. Jag förklarade att han faktiskt var död. Men de gick liksom inte in. Ärligt. De var hemskt. De fattar inte ens att en självmordsbombare dör när han försöker döda andra.

Dag 21, Ett Annat Ögonblick. (Uppdaterad)

Ett ögonblick, ett ögonblick, ett ögonblick. Humm??

Hade jag varit smart hade jag skrivit om bara Bella vid de första ögonblicket, och bara Linnéa i detta.. Men nu Är ju inte jag vidare smart. Och kommer inte heller på någon att skriva om. Får återkomma :)

Bestämt mig för att berätta om min stora tjejs första Luciatåg på dagis:) eller ja om de som hände innan
Bella hatade nämligen klänning när hon var liten:) men bestämde ändå att hon skulle vara tärna.. De var hon ju hemma året innan och de funkade Haha. Men icke sa nicke. Inte detta året hon blev rasade när hon fick på sig lucialinnet.. Skrek och skrek och skrek och kastade ljuset i golvet så de gick sönder. De var bara fort som tusan försöka fixa till de hela. Sätta på henne röda kläder och en röd mössa så hon fick föreställa en tomte istället:)

Den stressen som infann sig då var inte och leka med:)

Dag 20, Den Här Månaden

(Somnade visst ifrån igår Haha)

Just nu är de den MYSIGASTE månaden på hela hela året. När man är inomhus i vilket fall:)
De är ju nämligen DECEMBER:)

Denna månaden består till en början mest av jobb, mys, julklappsinköp och diverse bestyr som skall hinnas med. Ex göra Godis och Baka. Och så klart städning och pyntning:)

Och den 24 kommer äntligen tomten. Och då måste ju allt vara klart. Börjar känna lite stress nu Haha. Men maten får börja göras på lördag nästa helg. För helgen efter är de ju redan dags? De går himla fort när man jobbar måste jag säga. Får se om man blir bokad sen i mellan dagarna sen..
Sen den sista när månaden är slut är även 2010 slut (men de vet ju förhoppningsvis alla Haha).
Men då är de även Cecilias födelsedag. Jag längtar till alla dagar. Men just nu längtar jag allra mest till i morgon. Lucia:) Då ska jag till dagis och Kolla på Linnéas första luciatåg någonsin:) åh vad mys..

Älskar Fredagar

Har varit en kanon dag idag. Helt underbar:) tänkte därför dela med mig av den..

Planeringhar kanske aldrig varit min starka sida men idag blev de extremt. Haha. Extremt kallt om inte annat.. Kollade när bussen gick från Resecentrum givetvis. De var mellan 5-10 min att åka till min hållplats beroende på hur många som åker. Hur som gick bussen 7.08. Jag räknade åt fel håll när jag tänkte. Alltså att bussen kom ca sju. Så tio över sex gick vi hemifrån. Skulle lämna en nyckel hos mamma. Sen skyndade vi oss vidare till Dagis. Och jag kände mig så sen och stressad hela tiden. För först var vi tvungna att ta oss till pressbyrån och fixa busskortet. Sen lämna av Bella på fritids och sen iväg till busshållplatsen. Som ligger borta vid ikea typ. Aja vi gick lagom fort. Bella klagade inte så de var inte för fort eller så. Ändå var vi på fritids redan halv 7. Fan hur snabba var vi? Aja gick till bussen och kommer självklart på att jag tänkt fel. Och i helvete heller att jag tänker stå i kylan 30 min och frysa Haha. Gick in till macken och fördrev tiden med en varm oboy så länge:). Ibland är de tur att man bor i stan ändå:)

På busshållplatsen stod Johan. Så vi hade sällskap hela vägen till jobbet. Kom lite tidigt men vid 8 gick vi ut och jag spelade bandy med grabbarna. Råkade slå till en kille i huvudet med klubban Haha. Låter elakt va. De gick bra:). Sen när vi gick in var de tre st som hade rockkonsert för mig. Så himla skoj.

Sen rullade allt bara på med öppning av deras adventskalender. Lunch, rast, legobygge, fika, sen när de stora hade lucia träning busade jag med ettåringarna:). Sen var de bara Mellis och pussel och helt plötsligt var kl redan halv 4.

Väl hemma har vi fredagsmyst. Linnéa var extra trött idag så hon slocknade efter julkalendern. Men jag och Bella har spelat spel och kollat idol och ätit chips och druckit läsk. Hon sover sen en tid tillbaka. Hon låg nämligen och somna på golvet när vi kollade första halvan av idol Haha.

Ska med sova snart. Längtar till i morgon då THEA hjärtat kommer hit på bus:) vi ska ha jätte skoj.. Helg är väl de bästa som finns:)

Dag 19, Detta Ångrar Jag

Finns ganska mycke som jag ångrar. Eller inte ångrar kanske utan skulle velat gjort annorlunda. Fast ändå inte de är ju alla misstag, alla framgångar. Ja de är helt enkelt allt som varit som formar en till den man är nu.

Fast just nu vet jag inte om jag vill vara den jag är nu. Knepigt egentligen. Att skriva om. Har ingen specifik sak jag ångrar så där.

Men jag ångrar hur jag blir när jag är stressad och hur jag reagerar när jag blir rädd. Med ilska.. Jag vill inte göra de, men ändå blir de så varje jävla gång :-S

Dag 18, Min Favoritfödelsedag

Humm har jag någon sån.. Tror inte de. Minns tyvärr inte dem från när jag var yngre. Kan ha varit min 17.e den spenderades med 3 då underbara vänner. Emelie, Hannah och Elin. Vi åt tacos. Pratade och hade de trevligt. Sen minns jag inte mer. Tyvärr..

Men jag vet att vi hade kul, för de hade vi alltid. Och så var jag gravid den födelsedagen så de blev en lugn sådan. Vilket de visserligen brukar bli Haha men ja..

Jag har ju turen att fylla år mitt i sommaren och har därför alltid varit ledig då. Får se hur de blir i år. Ingen aning vad de är för en dag. Men är de en veckodag är de möjligt att jag jobbar... Skumt..

Julfest!!

Dagen började halv 6. Jag gick upp fixade tvätten jag lagt fram i en hög kvällen innan. Och gick iväg till tvättstugan. Vid Tio var vi klara och vid de laget hade jag även hunnit göra i ordning Bella och skickat iväg henne till skolan. Linnéa och jag myste en lång stund. Riktigt skönt. Sen väntade jag på att Johannelundsglas skulle ringa.. Men icke.. Linnéa la sig kvart i 11. Då var hon trött. Hon hade sagt att hon var trött sen åtta tiden så:) och medans hon sov blev de att göra sig i ordning inför dagen:)


När Linnéa hade sovit färdigt gjorde vi i ordning henne och hämtade Bella i skolan. Därefter tog vi bussen in till stan för ett möte på adecco. Sen efter de bär de av till julfesten:)

Vi började med att leka. Sen efter en stund fortsatte Linnéa och leka medan Bella pyntade pepparkakshus.

Huset som Bella gjorde och de som de andra barnen gjorde ska säljas sen. Men visst var hon jätte duktig:).

När pepparkakshusen var klara var de dags för gröt och julmat.
Mumsigt:)


Efter maten blev de lite bus igen innan de var dags att gå upp och dansa runt granen. Jag och Linnéa var med först också. Men de var inget kul tyckte hon. De gick för fort. Så ramlade hon också. De minsta fick vara innanför alla som dansa och plocka på granen. Men de ville inte hon utan skulle springa runt som de andra och ja som sagt de lyckades inte så vi satte oss på sidan av..


(okej, inte världens bästa kamera Haha)

Efter dansen kom tomten på besök:)


Linnéa blev jätte rädd:) gud vad hon skrek.. Trodde jag aldrig faktiskt:). De var kul. De fick varsin julklapp. Bella ett par vantar och Linnéa en haklapp. Haha. När de var färdigt blev de fika.
Två tjejer som också går där spelade gitarr och sjöng för oss under tiden. Jätte duktiga:)

Sen var de dags att åka hem men Linnéas tröja låg kvar där uppe så Bella skulle hämta den. Och eftersom vi satt i lekrummet och väntade hängde jag inte riktig med men två stycken sprang fram och tillbaka och leta filtar. Sen säger en mamma att de inte kunde åka för pappa skulle vila lite först, han mådde inte bra. I samma stund sprang en igenom rummet igen med telefonen i örat. Då låg han medvetslös på hallgolvet. Han vaknade inte innan ambulansen åkte heller. Och hans fru var så lugn. Och de frågade hur hon skulle komma hem men de visste hon inte. Fast de var bra. Barnen var också jätte lugna.. Jag blev helt chockad i varjefall. Och de löste sig. En som jobbar där följde med ambulansen och en annan körde hem dem:) tråkigt slut på en jätte bra dag.

Dag 17, Mitt Favoritminne

Mitt favoritminne. Den här är svår. För jag har inget minne.. Haha. Nee men de är svårt. Just nu tänker jag på såna minnen som framkallas av dofter. ljus, ljud, rörelser och sånt, känslomässigtminne eller vad man ska kalla de.

Jag har ett minne som jag ofta börjar tänka på. De kan vara olika faktorer som gör de. En speciell känsla som rusar genom kroppen. Samma känsla jag hade i hela kroppen just vid denna stunden.. Jag står nämligen i mitt rum i klockrike. De är mörkt ute och jag speglar mig i mitt fönster. Jag dansar och mimar till min aquaskiva.:). Brukade stå där och dansa och greja Haha. Men just aqua skivan känns som bäst. Även tamagochi låten:)Sen har jag ett annat minne som beror på lukt. Jämt när jag känner den doften tänker jag tillbaka på när jag står i badrummet hos mamma och tvättar händerna efter ett blöjbyte med min älskade sötnos Gabriella. Och fy vad härligt de var när hon var bebis. Och den doften får mig egentligen att tänka på bebisBella perioden. Jag kan i nu läget känna lite sorg över att jag inte har något sånt med Linnéa. Men vem vet, om några år kanske jag uppfattar de annorlunda.

I tisdags när jag var på tag till jobbet på morgonen fick jag en stark lust att kliva av bussen och gå hem till farmor och farfar. De var ju så härligt där. Men de går ju inte.. Hade önskat att de hade gått men icke:(. Kollade in i deras gamla fönster medans jag åkte förbi. Och genast kom jag och tänka på när Jag, Sandra, Jens och Mikael byggde snögubbe och snölyckta utanför fönstret.
Jens som alltid skulle vara så stor, tuff och märkvärdig började kasta snöboll mot deras fönster. Men missade hela tiden och träffade grannen under:) och bara när jag skriver de kommer jag på massa favorit minnen vi här därifrån. Bla när vi lekte i madrasserna, skulle göra pasta i smyg med varmt vatten i garderoben och Sandra som inte fick vara med för hon var för liten välte ut allt:). Vad arga killarna blev då:).

Har många favoritminnen som sagt. Kan inte bara välja ett. För alla är så olika känslomässigt..

Dag 16, Min Första Kyss

Jag var inte så tidigt med sånt där faktiskt. Men min första kyss var när jag var 14 år gammal. Den lycklige hette Fabian och vi gick i samma klass. Han var lite av klassens clown skulle man kunna säga. Och de var väl de som jag gillade. Han var en rolig prick tills vi en dag hemma hos Ida (som också gick i våran klass) kysstes och blev tillsammans. Då blev han en av de tråkigaste människorna jag träffat. De höll i TRE hela dagar.. Men efter blev han rolig igen. Ärligt han blev en helt annan person.

Ida hade fest och Fabian skulle komma dit efter hans fotbollsträning. Ringde hans mamma någon gång och frågade om han inte kommit hem snart de tog så himla lång tid. Tillslut kom han ju dit. Och hela festen blev ett ändå kaos kan man säga. Så alla fick gå hem. (Marias moster kom dit och slängde ut alla av någon anledning, inkl Ida. Så hon fick gå bort till sin mammas jobb och hämta nyckel så vi kunde gå in igen) Men jag, Fabian, Per och Karin var kvar och städade upp. Sen satt vi i soffan jag och Fabian, vi pratade om ärr vi hade och sen blev den av, KYSSEN. De var himla mysigt men helt i otackt Haha.. Helt fel.. Men efter en stund blev de bättre som tur var:).

Måste sova..

(Skrevs igår runt 23 tiden)Är faktiskt hur trött som helt. Som två timmar natten till idag. Linnéa hade nog sin sämsta natt i världshistorien. Hemskt. Har varit trött hela dagen. Men jag jag somna nu? NEJ DÅ absolut inte. Mår nog dåligt inför i morgon. Magen bara vände sig när jag berätta tiderna för dagis. Suck. Skönt att vi blir hemma onsdag som de ser ut just nu..

Måndag 0700-1450
Tisdag 0600-1730
Onsdag tvättstugan 0600. Så hoppas jag inte blir bokad nu.
Torsdag 0630-1320
Fredag Ej Bokad Ännu..

Ja ni fattar ju vad jag mår dåligt av. Just nu önskar jag att jag var arbetslös..

Dag 15, Mina Drömmar

Jag drömmer som de flesta andra om att få vara lycklig och frisk livet ut. Men självklart har jag mer specifika drömmar också..

Jag drömmer om bättre lön, bil och körkort. Mer tid med mina Barn och att de ska få ett bra liv.
Jag drömmer om att flytta härifrån, ut till lugnet på landet. Jag verkligen längtar ut. Känner mig så fånigt glad och lycklig när jag är på landet. De gånger jag jobbat ute på vischan i mindre områden så känner man sig så himla dum Haha. Man (i varjefall jag) får ett fånigt leende på läpparna som går från öra till öra när man går mellan villorna och man känner sig glad i hela magen. När man slutar vill man inte alls åka tillbaka till stan där de vimlar av människor ÖVERALLT. Skäggetorp är faktiskt ganska bra ändå. De är för mycke rörelse och för lite gröna ytor men de är inte folk överallt.I somras var vi även iväg mitt ute i ingenstans. Jag satt ensam på altan i solen medans Linnéa sov middag och Bella var ute och lekte. Och jag kände mig SÅ hemma. Har aldrig känt mig så hemma någon gång i mitt vuxna liv som jag gjorde då. Så de är en av mina största drömmar. Jag trivs inte så här. Men för den drömmen behövs både massa pengar, körkort och bil. Så de hänger ju ihop. Jag vill ändå inte bo ute i ingenstans. Utan precis vid utkanten av ett samhälle. Så hemma är man helt ifred ingen direkt granne. Men de ska inte ta mer än fem-tio minuter att komma till samhället om man går. För barnen måste ha nära till andra barn. De är VIKTIGT. Och man måste även kunna ta sig smidigt in till stan där övrig familj bor.

De är egentligen svårt att förklara ens drömmar. Och ibland känns de liksom skit samma. Men min allra största önskan. Säger hellre önskan än dröm. Så min största önskan är att Barnen får vara friska och må bra. Att de får RIKTIGA vänner och att de trivs med sig själva. De är de viktigaste för mig..


Dag 14, Den Här Veckan

Den här veckan har varit väldigt annorlunda mot våra vanliga veckor. För vi har en SJUKVECKA, trist men sant tyvärr.
  Måndag 29 nov: Börja dagen kl 6, sjukanmäla oss. Hemmasjukmys hela dagen. Runt 16 städa vi. Annars gjorde vi inte så mycke faktiskt
  Tisdag 30 nov: Hemmasjukmys, graflunds en snabbsväng bara. Och samma här och resten av veckan med vi gjorde inte alls för mycke. Bella välte bokhyllan och gjorde illa armen med.
  Onsdag 1 dec: Köpa kalender. Öppna första lyckan, Bella feber blev värre. Hemmasjukmys:) Sjukanmäla igen..
  Torsdag 2 dec: Hemmasjukmys. Haha. Sofie kom hit och jag hämtade böcker till Bella i skolan bara..
  Fredag 3 dec: Ringa vårdcentralen, så var vi där halv 11. hemmasjukmys, samt plugga för Bellas del tills hon åkte till sin pappa. Mamma-Och-Linnéa-Mys hela kvällen, vi inhandlade lite julklappar och åt ute. Jätte mys:) Sen kom även Sofie och sov här.
  Lördag 4 dec: Sofie här hela dagen. Hon sov även här igen.
  Söndag 5 dec: Städning. 2.a advent:) och Bella kommer hem igen:).. Jätte soft

  Så så har våran vecka sätt ut..

PhotoDj

Jag verkligen älskar att sitta och leka med bilder på mobilen. Tror nästan jag gått och blivit lite beroende av PhotoDjHar ritat en massa bilder som jag sen tagit kort på och gjort om, tänkte ni skulle få lite smakprov:) men först..
De här kläderna skulle jag vilja ha på Julafton.

Någon som vet var man kan få tag i liknande?


De är förövrigt en bild som jag råkat radera bilden jag ritade så den får ni klara er utan men detta är resultatet:
Blev Till
(INGEN BILD) Blev Till
Blev Till
Blev Till
Blev Till


Nå, vad tycks?
Själv är jag himla nöjd i vilket fall:)

Dag 13, Vad Hade Jag På Mig I Dag?

Haha tänkte lite fel, så får stuva om lite:) Nu när jag hade fixat bild och allt Haha.

Men ja de här var vad jag hade på mig.
Myskläder:) inte så mysiga nu dock mer skitiga:(. Tvättstugan var ledig 20 först.
Finns de typ inga tvättomater här så man kan åka och tvätta eller är de bara så utomlands?

Fredag:)

Efter att min stora älskling åkt till sin pappa blev de ikea och köpa julklappar en snabbis:) Bella, Thea och Linnéas är fixade. Kom ju på när jag kom hem att jag redan handlat till damerna innan ju Haha. Nu får de fler saker. :) hur kunde jag glömt bort de. Aja nu är de resten kvar bara men de kan ju Bella vara med och handla så de är ingen stress med de.

Sofie sover här hos oss i natt:) mys då. Vi har suttit och ritat lite här ikväll. Älskar att rita:)


Nu blir de i varjefall sova snart. Och i morgon vet jag inte vad som händer riktigt men de är sånt som märks:)

Dag 12, I Min Handväska

Så här vintertid brukar jag inte använda någon handväska. De viktigaste har man ju i jackan. Men sommar tid använder jag sånt. Just nu är den ganska trasig eller välanvänd som man säger:). Så måste inhandla en nu. Hihi men de där viktigaste som alltid är med är:
  ¤ Mobilen
  ¤ Nycklarna
  ¤ Mina kort
Sen har jag givetvis en massa andra prylar i väskan med. Just nu i varjefall. Så tänkte tomma den nu samtidigt som jag skriver så får vi se vad är:)
  ¤ Ett par tofflor
  ¤ En kallelse till kvinnokliniken
  ¤ Ett jätte sött Hello Kitty trosskydd:)
  ¤ Ett willyskvitto
  ¤ En tampong
  ¤ En reflex med mitt namn
  ¤ En snöflinga jag gjort av pärlor
  ¤ Ett bountypapper:)
Och sen är de tomt:) förövrigt ser min väska ut så här

Min Konstiga Natt

Hittills har den varit ganska knäpp i varjefall..:)

De började väl redan på kvällen. Linnéa var lite ledsen och ville inte sova utan Bellas kudde. Enligt Bella för de var hon som gick in till henne den gången. Egentligen blev hon bara störd för att Bella skulle hämta en penna. Men de var som sagt så de började:). Bella satt sen uppe och plugga lite och la sig ganska sent. Hur som helst

Precis efter jag hade postat förra inlägget kommer Bella upp och gråter. Mardröm, och de var svårt att få henne att förklara vad hon drömt för att jag skulle bli arg. Vi låg en stund på soffan, kramades och pratade. Hon drömde att hon tog sönder sängen. När Bella är lugn vaknar nästa av ev mardröm. Hon ville dock inte svara:). Men tror så. Hon brukar inte vara den som vaknar annars. Men vi la oss allihopa i min säng.

Bella är med på noterna och vill somna om. Linnéa däremot fick världens gråtattack för att jag skulle kissa. Hmm.. Och hon ville inte alls ligga nära Bella så vi bytte plats så jag hamna i mitten. Linnéa till vänster om mig och Bella till höger. Dock vill Linnéa hellre pussas än sova och pussar Bella i hela ansiktet. Och mig ibland. Men bara 1 gång av 20 Haha. Sen Somna Bella och Linnéa somna MYCKE senare. Men hon la sig på andra sidan Bella så vi bytte plats igen och jag låg då vid väggen. Bella ligger kvar på samma ställe men Linnéa i mitten.. Och hela tiden SKA hon ha Bellas kudde, annars skriker hon högt. Och ingen annan fick ligga på den.. Bella ville nämligen ha tillbaka den vid ett tillfälle. Men lilldamen var bestämt:)

SötnosarDag 11, Mina Systrar

(MÅSTE BÖRJA MED ATT BE OM URSÄKT. Ni fattar varför sen)

Jag har tre underbara systrar.. En hel syster och två halva. Men de där gör jag absolut ingen skillnad på. Och brukar inte nämna dem som hel och halv de är MINA SYSKON helt enkelt.

Sandra är den äldsta av den. Ynka 2,5 år yngre än mig. Hon bor numera med sin sambo och dotter på andra sidan stan så vi träffas inte så ofta. Och sen jag började jobba pratar vi inte så jätte ofta heller.

Hon pluggar massa olika ämnen i vilket fall. Och hon vet väl egentligen inte riktigt vad hon vill bli. Men de är ju inte så lätt att veta de i dagens samhälle då man måste ta de som finns eller stå ut med att vara arbetslös. Ingen drömmer väl om att bli telefonförsäljare direkt:). Hon umgås mycke med vänner också. Hon kollar på mycket på film, serier och läser mycke böcker.. Och har sen hon flyttat hemifrån blivit lite av pedant. Vilket var lite tvärtom när hon bodde hemma Haha.


Cecilia är mitten systern. Hon fyller 16 år nu sista december. Hon går även livsmedelsprogrammet på Ljunkan. Första året. Hon är även den systern jag träffar oftast. Nu umgås hon dock mer med vänner så de blir inte så ofta längre. Dessutom har ju jag jobb nu så jag har inte heller tiden längre. Förr brukade hon sova över hela loven och nästan jämt på helgen.

Hon har inget fritidsintresse eller något sånt. Men hon älskar kläder. Vi är lite lika till sättet på vissa grejer med.


Sofie är den minsta systern. Hon fyller 14 i början av nästa år. Just nu går hon i sjuan. Och hon sitter helst framför datorn. Och hon är verkligen expert på att måla på paint. Sjukt snygga bilder gör hon.

Hon tycker även om filmer och tvspel. Hennes fantasi är de inget fel på heller. Hon är ingen ute tjej direkt och de är svårt att få med henne på andra saker. Därför blir de lite extra kul när hon ringer och frågar om hon får sova över även om risken är mycke stor att hon och Bella kommer bli osams.

EGOPICS
Dag 10, Det Här Hade Jag På Mig I Dag

Eftersom vi var tvungna att smita ut idag för att handla hade jag på mig de här:

Alltså MASSA kläder:) Tycker om mina vinterkläder faktiskt.
Folk tittar lite när man kommer i affären med termobyxor eller på stan
men Våga Vägra Frysa:)
och jag är helnöjd OCH varm:)


Detta är de jag haft på mig inne idag:

underbara kläder:)
  • Ett lila linne, ganska gammalt
  • Svarta strumpbyxor, älskar strumpbyxor:)
  • Vit stickad tröja, superskön, älskarn.


BTW
Här uppdaterad Linnéas ordlista flera ggr nu kommer ju på mer men orkar inte skriva in mer Haha. Hon kan även säga Hej, Tack, Tittut de var ett till jag tänkte på men nu minns jag inte Haha och jag orkar inte skriva upp fler. Haha..

Min lilla Sessa

Vi var ju hos doktorn på 1,5-års kontroll förra veckan. Då frågade hon mig om Linnéa kan tre eller tio ord. Jag svarade definitivt mer än tre, men inte mer än tio. Så har funderat mycke på de sen dess.. Och ska nu försöka komma ihåg vilka ord de egentligen är..

  Linnéas ordförråd:
  • Sii-aa (sitta)
  • Dii-aa (dricka)
  • Tii-taa (titta)
  • Kiss-aa (kissa)
  • Såowa (sova)
  • Såå goo (sov gott)
  hmm svårt de här:)
  • Öa (öga)
  • Bomma (blomma)
  • Kitti (hello kitty)
  • Pippi (fågel eller pippi långstrump)
  • Boompa (bolibompa)
  • Pääwoo (päron)
  • Taapa (tappa)
  Så är de ju namn med.
  • Äniijaa (Linnéa)
  • Bää-laa (Bella)
  Cecilia brukar hon säga olika till men de slutar i varje fall oftast med..
  • -Ija • -elija (med lite olika börjor då Haha)
  • Mamma (mamma)
  • Pappa (pappa)
  Försökte med en ny idag:)
  • Moomoo (mormor)
  • Ti- aa (Thea)
  • Saa-daa (Sandra)
  • Töjja (tröja)
  • Voow (hund)
  • Bila (alla motorfordon heter bilar)
  • Cyy-aa (cykla)
  • Kissh (katt)
  • Ja-ka (jacka, overåll heter samma Haha)
  • bappa (nappen)
  • Atta (akta)
  • Hä-jåå (hejdå)


Kanske är fler. De är de jag kommer på just nu. Kom på mer och mer när jag började skriva. Men nu står de still men känns som jag glömt något?. Duktig är hon tycker jag:). Hon böjer vissa ord så härligt och de blev 30 för jag räknar namn som ord också faktiskt.

(helt ärligt har jag uppdaterat de här inlägget 5 ggr nu för jag kommer på fler Haha.)

Tycker ända de är lite skoj. För när jag tog upp de på dagis att de nog är mer än tio sa de att de aldrig hört henne prata där, ALDRIG. Blev himla förvånad över de faktiskt. MAMMA säger hon bara där. Och de har hört henne säga Bää-laa en gång. Hmm. Annars är hon med på noterna och pratar med kroppen.

RSS 2.0