Dag 09, Min Tro

Ja. Vad tror jag på.. Vet inte riktigt vad jag tror på egentligen. Jag är kristen. Men inte JÄTTE kristen är jag inte. Men jag kan heller inte säga att de inte finns en gud. För de vet ju inte jag egentligen. Jag tror nog lite att de finns de. Varför skulle de inte göra? Jag tror ibland att saker i framtiden redan är bestämt i förväg. Något vi inte kan råda över. Bara lite, som att vi ställs inför olika val hela tiden. Då går vi olika väger som redan är bestämda typ Haha svårt att förklara. Finns risk att jag yrar iväg också. Jag har en tro, de har jag. Men vet inte riktigt på vad än:)


Sista November
Ja tänk att de är den sista idag. Imorgon är de redan första december och vi har inte köpt kalender ännu.. Typiskt. Får smita ut i morgon och göra de.

Vi var visserligen ute idag. Vi var uppe på graflunds. Sprang även in på willys och köpte blöjor. Ser himla fin ut med tanke hur jag såg ut igår Haha. Tänk vad lite dusch, smink, sol och PhotoDj kan göra:)


Här hemma efter har de väl inte varit så jätte bra. När Bella skulle tända fönsterbelysningen hoppade hon från sängen, då ramlade och gjorde illa armen. När hon lugnat ner sig lite kollade vi så inget var brutet nu var de ju som tur var inte de:). Hon ville dock ha plåster på. Även om de inte blöder blir de ju automatiskt bättre med plåster. Och när hon gick för att hämta de dundra de till ordentligt. Och så hörs ett gallskrik. De var ett hemskt skrik. Sprang dit, då har Bella vält bokhyllan. Över sin onda arm. Jag skrek som om jag vore arg. Varför reagerar man med ilska när man blir rädd och orolig? Inte ville jag att de skulle låta som jag var arg. Fick känna på armen igen. Fortfarande ingen brutet. Hon har ett skelett av gummi den damen. Någon gång borde de väl gå av?

Är givetvis glad att den inte gjorde de men:). Mats och Cissi kom förbi och hjälpte mig flytta hyllan, Kunde inte vinkla upp den själv. Var inte säker på om de låg mycke glas under eller inte heller. De var nämligen glas som gått sönder med.. Hemskt var de i vilket fall. Min lilla olycksfågel. Ändå förvånad över att hon aldrig brytit sig..

SJUUUK!!!

Känner mig riktigt jävla dålig. Kvällarna är värst. Då känner jag mig döende. Även morgonen och de tog ett bra tag innan jag kände mig någorlunda. Sen var de så ett väg tills de blev värre igen.. Förr blev jag sällan sjuk. Nu blir jag de jämt. Har nog världens sämsta immunförsvar. Eller kanske inte men nästan. Jag hatar att vara sjuk. Och just nu kan jag inte minnas att jag någonsin varit så här snorig förut. Säkert har jag väl de någon gång innan. Men inte så här rinnigt. Ögonen rinner med och så börjar de göra ont i halsen:(
Har precis varit uppe och letat efter värktabletter. Stod inte ut längre med smärtan i huvudet och ansiktet. Känns jätte hemskt. Nu svettas jag ju massor med. Och de kliar i öronen. Känner bara för att gnälla nu. Men de är jätte synd om mig..

Förut lät de även konstigt. JÄTTE konstigt alltså. Blev jätte rädd och smög upp. Så var de elementet i köket:) De är på nu och fungerar. Så nu blir de kanske varmare här inne med. Skönt de när man fryser som en tok. Men just nu hade de kunnat vara lite svalare:)

Dag 08, Ett Ögonblick

Eftersom jag ändå ligger och väntar här mellan sjukanmälningarna så kan jag lika gärna slänga in de här. Vi är JÄTTE sjuka. Eller inte men jag känner mig nästan döende:)

Funderade länge på vad jag skulle skriva om för ögonblick. Men jag väljer förlossningen. Och jag väljer båda. För jag kan inte välja mellan de två ögonblicken. De är de bästa ögonblicken i mitt liv.

Gabriella
Detta ögonblick startades kl 7 på morgonen den 11 jan 03 när vattnet gick. Sen blev de diskning, dammsugning, tvtittning och Semleätning med nersköljning av päronsoda:). 15 var de dags att åka in på kontroll. Och då fick jag stanna kvar. Runt 17 gick vi ner och fika då hade jag jätte ont. Så jag började gråta:(. Men kl 21 fick vi komma in i förlossningsrummet. Och jag mådde grymt illa av lustgasen så la bara ifrån mig den när jag behövde den som mest. Fick till slut ryggbedövning så då blev de lite bättre:). 02.5. Fan minns inte exakta klockslaget nu hur dålig är inte jag då. Antingen 51. 52 eller 53. Då kom äntligen en liten flicka till världen. De la henne vid mina fötter och jag gnällde över att de gjorde ont. Fick upp henne en liten liten kort stund. Och hade de inte varit för smärtan hade jag säkert kommit ihåg just de bättre. Men de var alldeles underbart att ha henne i min famn den korta stunden innan jag rullades iväg på operation. Fick sen inte träffa henne fören 8 på morgonen. Då var hon HUNGRIG..


Linnéa
Denna minns jag mycket bättre kan vara för de inte var så länge sen också. De blev planerad igångsättning så på morgonen vid 8 tiden den 30 apr 09 infann jag mig på sjukhuset. Halv 9 tog de hål på hinnorna och jag fick sen gå fram och tillbaka i korridoren. Men inget hände så fick värkstimulerande dropp.. När de sen började göra lite små ont fick jag ryggbedövning. Som jag fick en allergisk reaktion emot. Satan vad de kliade. Och benet svullna med. Vid straxt efter 4 när jag skulle öppna min cola sjönk Linnéas värden och jag fick lägga mig ner. Och då konstaterades även att jag var öppen 5 cm.. Till min besvikelse. Men 2 sekunder senare fick jag konstigt ont. Riktigt ont. Visste inte var jag skulle ta vägen . Mamma ringde på personalen och då var jag öppen 10. Så de gick otroligt fort i slutet. Och denna gång fixade jag lustgasen, såg segelbåtar:). 16.37 var hon ute. I min famn. Men jag ville helst inte släppa gasen.. Hon var lite för kall så fick stanna ett bra tag på förlossningen och ligga hud mot hud. Så mysigt.


Och de var de två absolut bästa ögonblicken i mitt liv, med de två absolut bästa personerna i mitt liv <3 Älskar dem något så otroligt mycke

1.a Advent

Japp:) idag är de ju första advent även hemma hos oss. Vi började dagen med att tända första ljuset när vi åt frukost.Efter de tog vi de lite lungt och inväntade Cissi för att sen börja greja i Barnas rum. Fortsättningen liksom. Och än är vi inte klara. Men flickorna har även de fått julfint:)
Sen åt vi lite för de var hungriga:) Sen tog vi de lite lugnt igen. För vi har nämligen gått och blivit lite sjuka. Eller jag och Bella är förkylda och nu under kvällen har jag även fått feber. Men Bella verkar sämre än mig faktiskt. Sen gick Cissi hem. Så vi gjorde inte så mycke. Däremot ska hon komma tillbaka men då tar vi nog övriga rum så får jag greja i barnas.

När Cissi hade gått och Linnéa sovit middag var vi iväg och kollade på en lägenhet. En fyra på botten. Efter de gick vi hem en sväng. Och sen till centrum och handla lite. Då körde Bella vagnen. Inte på vägen dit och hem utan där inne så bar jag korgen. Bella tippade vagnen när hon gick och jag sa åt henne säkert 10 ggr att hon inte fick göra så. Och medans jag gick in och hämtade dip gick de i väg mot toapappret vad de nu skulle göra där borta. När jag var på väg mot dem tippar hela vagnen. Med Linnéa mot marken. Vi hade alltså vagnen så hon kan se den som kör och när vagnen välte följde handtaget med. Linnéa var bara någon centimeter fram att slå huvudet i golvet. Jag trodde hon gjorde de och skrek mest rakt ut. Micke som var med upp och stod ungefär där jag var fast vid sylten skyndade sig fram. De var även fler folk på väg som hade sätt de från den andra gången. De gick bra som tur var.

När vi väl pulsat hem igen åt vi mat och tog de lite lugnt innan Linnéa la sig. Pratade med mamma i telefon med. 2 ggr. En gång innan Linnéa la sig och en gång efter när jag läst Cissis blogg. Men då började Linnéa gråta vilket hon gör ibland för hon till inte sova. Så skulle jag gå in och lägga ner henne igen då hade hon fastnat mellan två spjällor med låret. Hon satt verkligen fast. Bella fick komma och hjälpa till. Vilken otur hon haft idag:(.. Hon ville att Bella skulle komma och lägga sig med så hon gjorde de..

Så har ser övriga fönster ut. Först köket, sen mitt sovrum. Och så vardagsrummet:)


Och eftersom vi är förkylda blir vi hemma. Bella får säkert med feber. Och Linnéa kommer antagligen med bli dålig. Och jag kan ju inte laga mat till alla barn när jag är sjuk..

Dag 07, Min Bästa Vän.

Känns himla tråkigt att skriva de här..

...men jag har ingen bästavän.

Har inte haft på mycke mycke länge. Ja de skulle väl vara mina barn i så fall. Men de räknas ju inte.

Dag 06, Min Dag.

Den började ganska sent idag. Eller Bella vaknade jätte tidigt. Och egentligen har hon tv-förbud på dagarna tills hennes rum är städat. Men eftersom Sofie och Linnéa låg och sov fick hon kolla på tv så länge. Sen vaknade även de andra. Och efter ett tag gick Sofie hem och jag Bella och Linnéa började städa i deras rum. De är inte bara städning utan vi rensar ut leksaker och sånt som de inte ska ha längre och sånt som gått sönder. Och de är en hel del att röja med. Vi kom inte så himla långt dock. För sen skulle Linnéa sova middag och då plockade jag lite i övriga lägenheten och Bella badade. Vi skulle reda ut den där jätte tovan hon får i håret HELA tiden..

När vi hade borstat den och Linnéa vaknat och vi gjort oss i ordning bar de av till ikea. Skulle köpa ny stjärna till vardagsrummet då den gamla ljusstaken gick sönder förra året. De hade jag dock glömt bort till i år haha:). Men kom på de så klart sen när den inte lös och undrade vad tusan jag hade packat ner den för:)

Köpte även lite annat nödvändigt och shoppingen avslutades på maxi innan vi gick hem igen. Väl hemma åt vi sommarmat för att trotsa julen lite. Grillad kyckling med potatissallad, mumsigt :)

Efter maten kom Cissi förbi. Jag skulle färga håret och så blev de Kommisarie Späck med skumtomtar, pepparkakor och julmust (cola för min del). Mitt i filmen gick Cissi hem igen. Hon var trött. Och när filmen slutade kollade jag och Bella på slutet av Tomten Är Far Till Alla Barnen. Hon är fortfarande vaken och gnäller över att hon är sjuk stackaren. Så hon ligger här under en filt nu. Vi kollar på någon film på trean just nu. Vet inte vad de är men snart blir de sängen.
De blev ju ingen pulka åkning idag då jag lånat ut mina termobyxor. Men vi hinner nog med de en annan dag:)

Och detta blev resultaten av hårfärgningen

Dag 05, Vad Är Kärlek?

Kärlek kan man nästan inte beskriva. Känslan och upplevelsen är olika för olika personer och varierar från gång till gång som man blir kär.

Det finns olika slags kärlek också. De behöver inte vara kärlek till en annan person, utan man kan älska en hund eller katt precis lika mycket som en människa. Många älskar även sina föräldrar och syskon väldigt mycket. Och sina barn. För många innebär kärlek det de känner för en annan person. För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kär i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång. En sak är säker, kärleken lämnar ingen oberörd.Kärleken skiljer sig också beroende på om den är besvarad. Är du lyckligt kär känner du dig oövervinnerlig, är du däremot olyckligt kär kan det kännas som om hela världen rasar samman :(

FREDAG - vilken jätte bra dag.

Sitter på bussen på väg till jobbet.. Bussarna går ju inte riktigt enligt tidtabellen pga halt väglag sägs de?
Nog är de halt alltid. Men bussarna håller ju inte direkt tidtabellen när de inte är halt heller :-S. Nu är de dock ännu senare än vanligt. Känner mig lite orolig att inte komma i tid faktiskt. Men är för de mesta alltid ute i god tid så gott de går..
Otroligt trött är jag med eftersom jag hade grymt svårt att somna sen igår:( men så är de ibland. Så de ska bli skönt med helg nu. Kommer slockna tidigt ikväll.

Fick min FÖRSTA lön idag med:) wihuu:) Är ju en del grejer jag måste inhandla. Eller funderar på att inhandla..
  Typ de här:
  + Julklappar
  + En ny mössa( som faktiskt är varm) [x]
  + En ny hel väska
  + funderar på att storhandla mat med (men blir lite svårt kanske)
  + En till tjocktröja [x] eller flera. Fryser.
  + Mera strumpbyxor [x]
  + Glasögon
  + En ny vagn
  + Jeans (äger inte så många ((2 par)) och de behövs när man jobbar ju kan inte gå med samma flera veckor)
Ja de är ungefär så de ser ut. Barna har en massa kläder. Kanske strumpor till Bella IGEN, hennes försvinner mystiskt:)..
Nu skulle jag varit framme vid min hållplats. Men de är jag ju INTE. Är fortfarande inne i stan. De har tagit bussen 40 min att åka in till stan :-S. De är inget jag kan göra något åt men ändå:(.
  Pussar

Dag 04, De Här Åt Jag Idag

Frukost
Okej, jag erkänner. Jag är en fuskare.. Jag åt ingen frukost. De är oftast ingenting för mig.. Dålig stil jag vet. Men så är de...

Lunch
Till lunch åt jag de har goa:)
Potatis och purjolökssoppa. Och två mackor med ost på.
DELICIOUS:).

Middag
Till kvällsmat idag bjöd jag på...
Ost och Skinkpaj. Kanske borde haft någon sallad till eller något Haha men de var gott ändå:) och barna hade nog bara ätit de ändå. Linnéa är nämligen rädd för sallad Haha. Bella äter faktiskt gurkan. Eller hon äter sallad, men är mest förtjust i gurkan.. Och bla bla bla de var inte de jag skulle prata om ju Haha..

Sen har de faktiskt blivit lite godis med. Tjuvöppnade Paradis asken men de tog jag inga bilder på Haha..:)
  Pussar

En BRA-dag:)

Dagen började med att jag var riktigt frusen.. Låg med dubbla täcken en stund innan jag klev upp och vi gjorde oss i ordning..

Efter de blev de pulkaåkning till bvc:). Stora "lilla" Tjejen väger numera 11,5 och är 78 cm. Enligt doktorn ligger hon på medelvikten nu. Hon har legat lite under tills hon var Ett år men nu ligger hon precis på sträcket. Hon gick ju till och med ner när hon var sjuk. Men de har hon tagit igen nu. Däremot är hon ju kortare en de i hennes ålder. Men de var ingen nyhet för mig:) Hon sa att jag inte skulle oroa mig för de. Och jag skratta lite och sa att de var jag absolut inte jag är ju med kortare. Så skrev hon upp min längd. Och frågade om Micke längd. Och så sa hon att Linnéa kommer bli ungefär lika lång som mig när hon är vuxen antagligen. Sånt kan man ju inte veta utan bara gissa och anta:) Men än så länge ligger hon i min längd från när jag var liten så:).

Efter bvc blev de hem och laga lunch. Sen efter vi ätit fick Linnéa sova middag i vagnen och vi begav oss till pulkabacken :) blev ingen bild när Bella åkte men här sitter jag i pulkan och väntar på att Bella ska komma upp för backen....
de var skoj. Men vi (jag) tröttnade rätt fort idag. Tyckte inte backen var så bra. Ingen is Haha och de stack upp stora gräsbitar. De kanske skulle klippt gräset innan snön kom:).

Vi gick istället till nya lekparken eller som den parken kallas i ryd. Akti. De är ju en likadan här nu:) men fy vad fort de gick Haha. Bella åkte först. Hon var nere på en sekund Haha. Inte alls som sist vi var där och man fick ta fart med både händer och fötter för att ens komma ner.
Sen åkte jag. Haha först gick de fort och helt plötsligt fortare. Och sen satt jag på marken Haha och Bella skrattade så dant och jag med. Riktigt kul var de:)
Sen åkte Bella några ggr till innan de var dags att gå hem och börja förbereda kvällsmaten. Och så vaknade Linnéa på vägen hem

Fick även min första lönespec idag:) kändes lite speciellt:) och nu kändes de också som att de var värt jobbet:)
Har även namnsdag idag. Katarina.. Hihi. Mamma också, så grattis till oss:)
  Pussar

Dag 03, Mina Föräldrar

Jag har tre st föräldrar. Två biologiska och en extra. Två Pappor och en Mamma.

Min Pappa den biologiska av dem. Han heter Per och är 49 år. Han bor några meter ifrån mig. Och jag går förbi hans fönster varjedag. Dock träffas vi väldigt sällan. Han har inte riktigt funnits där under min uppväxt pga diverse problem han haft.
Den andra heter Mats och han är 43 år och gift med min mor sedan många år tillbaka. Haha minns inte vilket år de gifte sig men sofie var ju bebis och hon är 13:). De bor också några meter från mig. Haha kan se deras kök från mitt vardagsrum. Så de bor närmare än Per. Mats kom in i våra liv när, ja minnet men de är också en massa år sen typ 16.. Och sen dess har han funnits där.

Min Mamma, Katarina 45 år gammal. Ja hon har ju funnits där i hela mitt liv. Som en finne i röven under vissa perioder Haha för gud vad vi varit osams genom åren som gått. Fast bara korta stunder för vi är inte vidare långsynta. Just nu praktiserar hon på sjukhuset. Så vi pratar inte så jätte ofta nu.

Finns ju inget roligt att berätta om dem ju Haha. De har inga roliga intressen eller något de sitter bara hemma. Per spelar wow. Är intresserad av film och musik. Mats och också ett musikintresse så jobbar han med. (Vet inte med vad riktigt sen han slutade på saab, Haha bra koll man har) och Mamma tycker om att göra flera saker samtidigt typ kolla på tv, brodera och sova. Haha nävars men hon gillar handarbeten. Så har sätt henne sticka, virka, brodera, knyppla osv. Men nu går den mesta tiden till plugget..

Vet inte hur de träffades eller så men jag kom till världen när Mamma var 19 och Pappa 22? Jag vet att vi har kort på hans tårta när han fyllde 23 i vilket fall. Tror jag var född då Haha. Som sagt ingen koll på något:)? De gifte sig när jag var ett halvår. Borgligt. Och när jag var 2,5 fick de sitt andra barn. Då bodde vi i huset som ligger nästan breve där jag bor nu:) Man skulle nästan kunna tro att jag inte vågar lämna dem. Allt är ju så nära.. :)


Borde Egentligen sova....

....men de blir ju inte riktigt alltid som man tänkt sig.

Och anledningen
  → De kliar på hela överkroppen (blir helt tokig)
  → Linnéa vaknade i natt igen (men hon har somnat om)
  → De kliar på hela överkroppen...... :-S
  → Och just de DE KLIAR PÅ HELA ÖVERKROPPEN!!
Förövrigt hittills har de varit en ganska slapp vecka känns de som. Eller att de kommer bli en slapp vecka. Aja känns som de i vilket fall. Ändå längtar jag till helgen som tusan.. Kan de inte bara bli helg typ på en gång. Den tar alltid slut alldeles för fort..

Så här ser min vecka ut
  •Måndag Ledig, Bella utvecklingssamtal. Hemmamys:)
  •Tisdag Jobb, Tornhagsskolan 8-14.45, slappis mys hemma.
  •OnsdagJobb, Linghem 9.30-16.00. Bella ska till huset.
  •Torsdag Ledig, flickorna studiedag + läkarbesök med Linnéa. Även möte.
  •Fredag Jobb, Vidingsjö 8.45-15.45. Fredagsmys
  •Lördag Förhoppningsvis pulkaåkning, städning och göra julfint:)
  •Söndag Första Advent:)


Men nu måste jag försöka sova. Ska upp snart ju..

  Pussar

Dag 02, Min Första Kärlek

Egentligen har man ju haft massa små förälskelser. Tonårscruch:). Såna där som går över. Såna där när man tycker om på avstånd.

Sen finns de ju de där man tror man varit sjukt förälskad i, man tror att de ska hålla hela livet och de är hela ens värld, men så tröttnar man efter någon månad. Eller så har de hunnit tröttna innan och ja man går i tusen bitar. Och gråter och gråter och gråter..

men MIN FÖRSTA RIKTIGA KÄRLEK är de här puckot vi träffades för första gången i skolan, vi gick i samma klass i lågstadiet. Sen träffades vi på en busshållplats när jag gick i åttan.

Men vi träffades på riktigt på krogen den 5 oktober 07. Sen har de varit till och från, upp och ner skulle man kunna säga. Han är även biologisk far till min yngsta tjej.. Han är den där killen man känt sig oerhört lycklig med. Den man vågat visa alla sidor för. Den som fått en att gråta i flera veckor. Ja ni fattar...


Men mina allra största kärlekar är givetvis mina barn.. Den kärleken varar FÖRALLTID...

Dag 01, Om Mig

Malin Katarina GullbergJag föddes i Linköping den 27 juni för 25 år sedan. De är även i den staden jag är uppvuxen. Först med min Mamma och min pappa, men sedan skildes dem när jag var liten och Mamma är nu omgift med två av mina systrars pappa. När jag gick i sexan flyttade vi ut på landet där vi bara stannade i 10 månader, därefter bar de av till Vadstena. Min tonårsperiod:). Vet ju inte riktigt vad jag ska skriva:) men ska försöka ändå, berättar bara lite kort först:) Efter Nian flyttade vi tillbaka till Linköping igen. Ett år fick jag pendla till vadstena då jag igen om nian. Och i Linköping bor jag nu med. Fast inte med Mamma längre förstårs:)

Förr var jag ganska annorlunda eller kanske samma Haha förr kunde jag inte gå ut, inte ens en meter utan att vara totalt i ordninggjord. Det vände under mitt allra sämsta år de året jag var alldeles jätte deprimerad. Helt nere. Jag brydde mig inte ett dugg om hur jag såg ut. Men idag ligger de på en sund jämn nivå de där.:)

Under mitt omgångsår i nian blev jag även gravid. Så ett halvår efter mitt förstå år på barn och fritidsprogrammet fick jag en underbar liten dotter.. De är snart 8 år sen nu.. Efter mamma ledigheten fortsatte jag läsa och efter studenten pluggade jag även barn och ungdomssjukvård.. Och efter de har jag bara varit arbetslös, mått dåligt och klättrat upp igen. Och för ett och ett halvår sen föddes nästa mirakel. Också en flicka. Så nu har jag två underbara prinsessor som jag älskar mest på jorden.. Nu jobbar jag även som timvikarie inom förskola och fritids. Och jag önskar att jag hade fler vänner.

Dagens...

Tänkta haka på den där listan som cirkulerar runt på bloggar.. Så hoppas jag mina systrar gör de samma:) I trettio dagar framåt har jag något att skriva om, läs och njut:)

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick.


Helgen slut:(

Nu har de gått ett par dagar. Så tänkte summera lite snabbt innan jag lägger mig. Bara för att jag älskar att berätta vad jag gör för andra. Skit bra med blogg ju. Då får man välja själv om man är intresserad av att läsa eller inte Haha.

Torsdag: Dagen började inte som planerat. Kl ringde inte och vi vaknade fem minuter innan Bella började. Dumma skitklocka. Jag skrev en lapp till fröken och så skyndade vi långsamt. INTE STRESSA och iväg kom hon halv nio. Linnéa och jag myste lite. Städade undan och gick till dagis. Och jag åkte vidare till jobbet. Barna blev hämtade av Pernilla så gick de hem så länge och jag cyklade fortaste jag kunde hem:)

Fredag: Blev massa mys på morgonen för mig och Bella innan hon gick till skolan. Linnéa och jag var även på centrum innan dagis och jobb:) Efter jobbet trampade jag till dagis och när vi hämta Bella på fritids mötte vi upp Sandra och gick till ikea:) kollade eventuella julklappsköp. Så åt vi med:) gött. Och Linnéa sket utanför så fick köpa nya kläder till henne. När vi väl kom hem gick lillskit och la sig och Bella och jag kollade på idol.

Lördag: Fast de var igår minns jag inte riktigt Haha. Nä vi skulle åkt pulka men snön ville inte ligga kvar så vi var hemma. Och vi julpysslade en massa hela dagen och kvällen:) sen blev de filmmys:)

Söndag: Cissi kom när vi straxt efter vi gått upp och vi begav oss till ikano.:). Kollade efter jackor och Bella var på barnpassningen för första gången bara i trekvart. Och vi köpte lite julklappar inne på ikea. Så fika vi faktiskt. Man fick ju bara vara inne på ikea och inte i resten av affärerna så vi var ju tvungna att fördriva tiden lite så hon fick vara där. När vi väl kom hem städade vi i badrummet. Flyttade ut skötdynan fram sovrummet till badrummet med. Fixade även en vettig plats till badleksakerna. Började rensa ut leksaker med från deras rum men vi kom inte så långt innan jag skulle laga mat och de skulle ätas och diverse kvällsbestyr.. Och nu blir de sängen för mig. Fan vilken tid de var för mig att skriva. Detta inlägg har tagit nästan 30 min Haha.

Även denna dag passerad..

Har varit en bra dag tycker jag.. De är skönt att jobba korta dagar på fritids. Dock blir de ju inte så himla mycke pengar tyvärr.. Men de är ändå skönt. Och kul:)

Hämtade Linnéa gick hem, började med maten, diskade undan lite, och åt.. Linnéa tjatade redan på dagis "BELLA, BELLA, BELLA". Så efter maten var uppäten var Bella fortfarande riktigt riktigt saknad. Hon fortsatte tjata. Och jag fick säga om och om igen att hon skulle komma hem om en stund. (Hon tjata till och med innan dagis började)

Så äntligen ringde de på dörren.. Linnéa for upp och sprang till dörren med mig hack i häl, och där utanför stod
.. Och Pernilla. Linnéa blev över lycklig och de satte igång och busa direkt medans jag pratade lite med Pernilla..

Sen lekte de en stund till. Till Bella tröttnade och inte ville sitta nära sin syster. Vilket Linnéa inte kan ta alltid så hon fortsatte klänga. Och då blev Bella sur.. Så roliga så. Sen blev de osams. Och Linnéa trött och Bella var tvungen att bada idag igen och reda ut trollhåret:)

Medans vi borstade kalufsen läste hon sin läxa för mig. Hon är så himla duktig:)..

I morgonbitti hoppas vi att Linnéa inte vaknar så jag och Bella får lite mys tid själva på morgonen.. Ska smyga in och väcka henne så ska vi smyga ut så ska hon såklart klä på sig och lägga sig i min säng och mysa.. Så blir de ju lite frukost på de också. Och kolla på evas funkarprogram. Kanske vi lär oss något nytt också Haha. Idag fick vi veta hur en digitalkamera fungerar. Och igår hur ett lås..

Onsdag idag då:)

Igår när jag hämtade lilltjejen på dagis såg hon ut så här:)

HAHA


Nu är Bella i skolan och Linnéa ligger brevid mig i sängen här. Ska straxt kliva upp och duscha håret. För de behövs idag:) sen blir de centrum, ska till willys och graflunds innan de är dags för dagis. Hon börjar 11 idag:) och jag börjar 12. Skönt med lite ledigt på morgonen så man kan springa lite ärenden och så.

Efter bus har ätit mellis ska hon bli hämtad av stadsmissionen idag så de blir mamma och Linnéa mys efter jag slutat också. Lite trist faktiskt. Eller neeej inte trist att mysa. Men trist att vi får mysa utan Bella en gång till idag. Vi hinner väl i stort sätt ända bara laga mat och äta innan men ändå...

Städdag!!

Låg kvar rätt länge i sängen idag. Skönt vare:). Sen väntade vi in Cissi och efter de gick jag till centrum och handlade.. DISKMEDEL sjukt att jag alltid glömmer de. Men nu är de fixat:) och blöjor, de brukar jag inte glömma Haha men tycker de är konstigt att de är slut hemma. Jag köpte 2 paket samtidigt när de var slut på dagis.. Då hade hade jag blöjor kvar hemma dessutom. Hon går på dagis ungefär 7-17 varjedag. Tiderna ändras ju med en kvart eller 30 min sådär. Aja. Hon har ett halvt paket kvar på dagis i vilket fall och blöjorna hemma fanns bara 4 kvar av.. Hur är de möjligt?? Visst att hon är hemma hela helgerna med men ändå??

När jag hade handlat städade vi i vardagsrummet. Sen fick Linnéa sova middag, och då hade vi lite mys-vila:). Sen tog vi tag i köket. Och sen blev allt diskat för första gången på länge:) har bara fixat de nödvändigaste nu när de var nästan slut.. På började hallen men sen var de dags att laga mat..

Då pysslade lilldamen med detta..
Och eftersom vi åt ris som hamnar överallt Haha fick jag plocka med de. Och skölja av disken. Sen myste vi bara tills lilldamen skulle sova.

Bella och jag har kollat i leksakskatalogen och hon har prickat för vad hon vill ha i julklapp. Typ ALLT:)
Nu kollar jag på ensam mamma söker. Och sen blir de sängen:). Har förresten även fixat fönstrena i våra sovrum idag med. De var på tiden. Nu har jag inte rosa gardiner med älvor på längre:) och barna har inte den den grå. Nu har jag en blå lampa och barna den rosa Haha:)

Lördagsmys

Hade tänkt skriva igår kväll..
Men somnade rätt tidigt. Somnade innan jag hade tänkt mig i vilket fall. Runt halv tio. Bella och jag kollade på idol och myste, sen gick hon och la sig och cirkus möller började. Vet dock inte vad som hände där eller vad de pratade om för jag somnade gott med lampan tänd.. De kanske skulle kunna vara ett knep till när jag har svårt att sova, tända lampan? Haha Vaknade mitt i natten av en mardröm

Vi har sovmorgon hela nästa vecka. Så fruktansvärt skönt måste jag säga:). Men nog om de. Nu är de ju lördag och de var de jag tänkte prata om..

Bella vaknade straxt innan 8 och kom in och kollade på tv medans jag halvsov. Sen vaknade Linnéa och hon var på jätte dåligt humör och gnällde åt precis allt. Självklart ska Bella retas lite extra då. Så vi gick till ikea. Skulle köpa present.. Och tänkte att Linnéa kunde sova i vagnen men nej då, hon ville vara vaken. Men hon somnade på vägen hem. Runt halv 3 skulle jag tro. Vi var hemma tio i. Eller vi gick aldrig in. Jag hämtade telefonen jag glömt hemma och sen gick vi bort till kalaset och lämnade av Bella.

Hemma igen sov Linnéa vidare på fotöljen. Till efter 4. Då vaknade hon till lite smått och gnällde mest igen och ville bara sitta i knät. Försökte ta tempen på henne och sjöng undertiden men de gick inte något vidare. Hon ville inte ha den under armen:(. De blev bättre sen efter en stund. Och när Bella kom hem vid tjugo i 7 var de full rulle:). Hon gick och la sig strax innan 9.

Då kollade jag och Bella på gamla dagiskort.. Hon var ju så liten:). Sen pysslade hon i köket och jag kollade på film. Eller kollar. Den är inte slut än. "underbar och älskad av alla tittar jag på" och Bella ligger och sover sen ett tag tillbaka. Får se om Linnéa kommer vakna i natt. Hoppas inte. För övrigt så hon godnatt idag för första gången:) värmde i hela mamma hjärtat när hon sa GooNaa:)

Länge sen..

..jag var vaken så här dags!!
OCH JAG GILLAR DET INTE ALLS

Jag vill sova, jag är trött. Så varför kan kan inte sova.. Kl ringer om 3 timmar och tjugo minuter. Somnar jag nu, kommer jag vakna då?

Fan vad jobbigt varför är jag vaken ens:(

Tittar på gamla kort..

... Och gud vad små de har varit:)

De här är min lilla älskling GABRIELLA<3 midsommarafton 2005
Alltså är hon bara 2,5 år här. Lite skillnad mot nu när hon snart fyller 8:)

Och här är min lilla älskling LINNÉA<3 lucia 2009
Så här är hon 7 månader. Nästan 7,5 :). Bilden i sig är ju inte jätte jätte gammal men de händer ju en hel del de första åren:) nu är hon ju snart 1 år och 7 månader. Eller 19 månader om man hellre vill säga de.. Små och söta är de i vilket fall. Nu är de stora och lika söta:) Bella är stor i vilket fall:)

Blev ju tyvärr inga bilder förut i backen. De hade ju redan börjat mörkna. Och då funkar inte min kamera alls.. De var ju lite synd..

Underbar men jävligt knas dag..!!

De första som hände när jag kom till jobbet idag var att jag fick byta avdelning. Så istället för småbarns avdelningen blev de stora barn.. 3-5 år:)..
Vi var under förmiddagen i en pulkabacke. Så de var skojsigt.. Sen slutade jag redan kl 14.00 idag så vi hade bestämt oss för att åka pulka när vi kom hem. Först skulle jag hämta Linnéa idag. De första jag ser är ett tomt fack. Gick in i rummet hon satt i. Hon bara for upp och kom och gav mig en kram:) sen när vi kom ut i kapprummet igen upptäcker jag att hennes väska hängde på någon annans plats. De hade tydligen gått och letat efter den överallt men inte hittat den när hon skulle sova middag. Så hon fick sova utan sin napp och nalle. Sen hämtade jag hennes overall i torkskåpet. Men var resten där? Nej nej.. Frågade fröken var fleece kläderna var någonstans. Men hon visste inte så vi letade, frågade de andra fröknarna om de visste men hon som tagit av kläderna efter de var ute hade inte en aning. Sen säger den andra fröken när jag förklarade hur de såg ut att Ett annat barn hade haft på sig kläderna när han gick hem Hopp :(..

Bara för de blev vi sena till fritids. Sen hämta Bella som förövrigt tar grymt lång tid så sig att klä ordning sig. På vägen hem ringde jag graflunds igen. Och då berättar de för mig att jag står inte på något avtal jag har alltså inte något lägenhetskontrakt. Jag bor inte här.? Var bor jag då? Varför betalar hyran??Aja nog om de..

Väl hemma hämtade vi pulkan och jag drog på mig termobyxor och bytte strumpor. För gud vad jag frös om anklarna idag Haha:).. Sen iväg till de små backarna. Linnéa bara skrattade i pulkan. Så underbart att se <3 hon verkligen älskade de. Hon åkte mycke förra året med men de var inte alls som nu.. Bella och Linnéa hade tokroligt.. Eller ja Linnéa tokskratta i pulkan och Bella när hon drog den och puttade på och åkte med Linnéa i knät. Linnéa grät och skrek varje gång de stannade. Hon tyckte inte alls om att backen tog slut och man var tvungen att bara upp pulkan igen och när jag bar upp henne skrek hon sitta sitta sitta och pekade på pulkan. Och när de var dags att gå hem blev hon ännu mera arg. Och skallade mitt knä. Gissa vem som fick ont?

ja inte var de jag i vilket fall.. Ungar alltså:) Nästa gång, kanske i helgen innan kalaset ska vi gå till stora pulkabacken istället. Beror på vad vi hinner med innan. Måste köpa present med för de hinner vi inte i morgon. Och då ska de bli skoj att se hur lilltjejen reagerar då. Man måste ju gå ännu längre upp för att få åka då.. Bella älskart redan de vet jag. Vintern är hennes favorit årstid. Snö är de bästa hon vet:)

Snöö!!

Japp, idag kom den.. Och jag talar givetvis om snön.. När vi klev upp i morse var de typ ingen snö alls. Några flingor på marken bara. Och jag blev så lättad..

När vi var på väg från dagis till fritids blev Bella stackaren blöt om ena foten:(... "Fan då" dåligt samvete igen och denna gång för att hon fick gå med blöta fötter till skolan..

ju närmare jag kom jobbet ju mer snö var de. Grymt mycke snö där borta.. Blev lite orolig över hur de såg ut hemma och ja de var ju lika mycke där när jag kom hem.. Så de blev en tur till ikea och inhandla dessa till Bella
Ingen jätte bra bild dock.. Hennes vattentäta skor höll inte tätt när de var blött ute.. Konstigt. Men nu slipper hon bli blöt om fötterna i vilket fall..

Sen köpte jag även dessa till båda.
Fodrade gummistövlar.. Kan ju behövas nu när snön smälter bort lika fort den kom och de blir äckligt blött överallt.. Nu behöver damerna bara ordentliga sockar med. Sen är de helt redo för vintern..

Utom Linnéa då, som egentligen inte har några vettiga vinterskor i rätt storlek. Letade och letade idag. Men kunde tyvärr inte hittade några vettiga i hennes storlek.. Antingen för små eller för stora. Suck..

Första jobbdagen efter ledigheten..

Ja vi har ju varit lediga nu ett tag. Eller jag har. Barna var på dagis och fritids 3 dagar förra veckan ju.. Äh de var ju inte de jag skulle skriva om...:) typiskt mig

Gick upp i morse. Tycker inte om de dagar man inte blivit bokad i förväg:(. Hur som plockade vi fram allt och bara väntade.. Kl gick och kvart över 7 ringde telefonen. Och jag skulle ut till ekängen och jobba.. Bussen från resecentrum gick mindre än en timme senare. Och då blev självklart Bella och jag oense:( Mådde riktigt dåligt över de hela förmiddagen.. Hon gick själv till skolan och Linnéa och jag sprang till dagis. Sen sprang jag till bussen med gråten i halsen.. Ville bara vända om och springa till skolan istället. Men så blev de självklart inte...Väl på resecentrum lurade hon mig på 100 kr så på bussen var jag Arg Ledsen och Besviken. Men de var en bra dag på jobbet. Sen till telefonen dog. För laddaren funkade inte på dagis. Ringde till dagis och fritids för att berätta när jag skulle hämta. Sen bad jag om att få prata med Bella en sväng om morgonen..

Sen hämta alla barn:) en sväng till centrum och så handla hem lite för att komma hem och inse att jag glömde de allra viktigaste. TOALETTPAPPER och DISKMEDEL. Hatar sånt:(.. Att jag alltid glömmer de då alltså:)

Har kollat på ung och bortskämd. Och nu ska jag sova... För i morgon ska Linnéa lämnas halv 7.. Skit tidigt:( och tänk om de blir snö i morgon. Hur kommer de bli då?..

Kalas.:)

Idag har vi varit på kalas:) Min pappa fyller den nionde så idag hemma hos min mamma var de lite firande. Bella blev avsläppt av sin pappa hemma hos mamma/mormor. Vet inte när men vi alla skulle vara där kl 14.. Jag och Linnéa möte upp pappa/morfar på vägen dit och så gick vi ihop, då var Bellapluttan redan där när vi kom. När vi fått av alla kläder dröjde de inte länge fören syster med familj dök upp också..

detta var tårtan vi åt....
.... som mina småsystrar hade bakat i hans ära
Den var riktigt god:) Fick inte så jätte många kort och tyvärr inga från paket öppningen för då låg telefonen kvar i jackan.. Han fick i vilket fall en tavla av oss, hoppas han blev nöjd. Ska se om jag hittar en bild på den på nätet.. Jag tyckte den var rätt häftig:) och Linnéa var de som valde:)..

Bellas MaskeradDisco

Så har fin var Bella på hennes maskerad-disco på fritids:)


Underbar:)
Hon skämdes lite när vi först skulle lämna Linnéa på dagis:) de på dagis kommenterade hennes fina kläder och målningar. Och hon gömde sig under hatten Haha.. Men hade hade haft kul sen.. De var ju samma dag jag opererades så de var inte jag som hämtade henne sen och hon sov heller inte hemma. Men hon sa att hon hade haft roligt. De fick även ballongdjur:) hon har haft massa skoj på fritids under lovet de dagar hon varit där. Hon var ledig måndag. Disco tisdag. Film onsdag. Ledig torsdag då skulle de egentligen haft en hel dag i skogen.. Och den nya aktivitetsparken i fredags..

Nu är ju storskruttan i Vadstena. Saknar henne otroligt mycke här hemma. Även om de är lite skönt också. Skönt att få sova ut på morgonen. Hon vaknar alltid så himla tidigt. De gör inte Linnéa om hon inte blir väckt vill säga.:). Så ska hon alltid bråka med lillasyster så de är också skönt att slippa de där extra tjatet som blir. Grymt skönt:).. Men alla de där fina stunderna som övervinner de få jobbiga de är dem man saknar.. Saknar hela henne <3. De är underbara mina barn. Och jag är så himlans stolt över dem. Och de är så fina med. Underbart söta. Sötast i hela världen. Så söta att jag undrar hur de är möjligt att de kan se ut så..

En gång i Simhallen..

Såg precis nyss på barnkanalen hur en sköldpadda var på väg ner för ett stup, samtidigt försökte han hålla sig kvar i sitt skal som han hade trillat ur. De fick mig att tänka på simhallen. Haha:).

De var nämligen så att när jag Bella och Cissi var i simhallen skulle jag och Cissi åka kanan med båten.. Så vi gick upp alla trappor och Cissi skulle sätta sig först. Men halkade och for ner Haha. Väntade en stund sen satte jag mig på båten och åkte. Satte mig långt bak så de blev lite konstigt. Skulle hoppa fram tänkte jag men trillade av och försökte hålla mig kvar i båten vilket gjorde att jag hamnade under. Försökte ta mig upp i båten igen. De var grymt svårt i farten och jag gjorde illa både knät och armbågen. Men jag kom upp:) precis när jag var i sista svängen. De var grymt läskigt men riktigt roligt:)


Klippte även håret igårkväll. Och detta blev resultatet:)

Disco och Ikea

Idag har de varit maskerad Disco på Linnéas förskola.. Och hon var så grymt söt

Tyvärr så hade Bella tagit masken till dräkten så visste inte var den var i morse. Men de fick gå ändå..

Enlig dagisfröken hade Linnéa gjort succé på discot med sina kläder:) populär liten tjej jag har:)

De var Bella med på dagis. Så härligt. Egentligen är hon de nu i skolan med. Även att hon säger till mig att hon inte har någon att leka med. Men varje dag när vi kommer till fritids är de någon som ropar och frågar om hon vill vara med. Hon svarar nästan alltid nej. Hon vill hellre sitta själv och rita eller liknande. Så egentligen är de helt frivilligt.. Och när jag hämtar henne leker hon alltid med någon också.. För hon är en sån tjej som är omtänksam och tänker på alla. Och då frågar alla efter henne sen.. Bella är hos sin Pappa nu. Hon var också på maskeraddisco i tisdags. Kan lägga upp bilder på de i ett annat inlägg

Efter hon hade åkt klädde jag och Linnéa oss i ordning
Sen väntade vi på Cissi för vi skulle till ikea och leva födelsedagspresent, så kom hon:) och de var dags att gå..

Som sagt vi skulle ju köpa present. Och de lyckades vi med. Men den visar jag ju inte här:)

Nu är vi hemma. Linnéa sover och jag sitter ensam framför idol.!

Bella är MYCKET saknad <3

Blåst

Inte jag alltså:) bara lite kanske, men menar utanför..

Ligger på soffan och ska försöka sova.. Har inte lyckats än. Fryser som en tok och känner mig mossig i huvudet.. Febern har kommit för att hälsa på:(.. Utanför blåser de så pass att de känns och låter som rutan ska blåsa in vilken minut som helst..

Bella och Cissi sover i min säng.. Och Linnéa i sin egen vilket gör henne till den ända.. Bella somnade framför tvn i min säng tidigare under kvällen. Och så fick Cissi bestämma om hon skulle ta Bellas säng eller min. Hon valde min. Och ligger kvar på soffan eftersom jag är svårt att somna idag.. Suck på den:(

Övernattning

Cissi sover över hos mig i natt..
Dels för att jag inte skulle vara ensam första dagen och natten efter operationen. Och dels för att jag inte får bära så kan ju inte lyfta på min lilla sessa:(.

Därför är hon här och hjälper mig nu..
Vi har efter Linnéa la sig haft himlans skoj.. Kollat på dh, ätit popcorn och druckit cola. Sen även couger town.. Och legat och skrattat i sängen med förstårs.. Ska sova nu, för jag är himla trött. Brukar sova för flera timmar sen och så ska Linnéa vara på dagis i morgon.. Så vi måste ju gå upp.. Bella sover hemma hos mormor i natt nämligen.. Hon ska med till fritids i morgon..

Cissi hoppas inte jag har ont i morgon för hon vill inte gå ensam till dagis.. Jag hoppas inte heller jag har ont.. För jag VILL INTE ha ont.. Aja nu blir de sova Godnatt ♥

Operation

Tänkte andra om i grytan lite. Så detta är sidan jag kommer skriva mer privata saker.. Därför kommer detta inlägg handla om operationen idag..Kl ringde 5, de var då dags att gå upp. Tvättstugan kl 6..
MEN tvättmedelspåsen hade jag ju glömt hos mamma sist. Fick tag i Mats så kunde hämta den på vägen sen. Tur de:).

Vid 7 fick de bli två mackor för efter de var de ju fasta som gällde.. Efter jag varit ute i tvätten för andra gången blev de dusch. Skulle ju göra de på morgonen.

Då vaknade även tjejerna. Sen dök aldrig lilltjejens pappa upp som han skulle så vi vandra i väg själva till dagis och. Sen gick jag och stortjejen till fritids. Och efter de vandrade jag hem för att hämta papper och lite så. Efter en stund tog jag bussen till stan.. Lämnade tillbaka en tröja. Och lämnade ett papper på kommunen och vandrade upp till sjukan. Var himla tidig så gick på toan och läste tidningen. Sen gick jag upp till receptionen..

Har varit gråtmild hela dagen idag så hade tårar i ögonen hela tiden:(.. Han bara satta mig så fick jag komma in. Byta om och gå in i operationssalen. Allt gick himla snabbt och somnade fort med. Blev sen väckt och inrullad i rummet. Då grät jag igen. Och fick en värktablett. Skönt:).. När jag hade vaknat till lite mer fick jag äta och sen klä på mig och åka hem.

Ska på återkontroll i december ang cystorna. Och doktorn hoppades provsvaren av delen på tappen de tog bort ska hinna bli klara till dess. Nu innan dess lever man lite i ovisshet. Fick de bort allt? Vilken grad var de?

RSS 2.0